آیدانیتو > کودک پرخاشگر
پرخاشگری کودکان

کودک پرخاشگر

 


کودک پرخاشگر

اگر کودک شما مدام رفتارهای پرخاشگرانه داشته باشد، ممکن است از خودتان بپرسید: «کجای کار من اشتباه بوده؟» پرخاشگری یکی از اولین واکنش هایی است که یک کودک یاد می گیرد تا نسبت به آشفتگی ها نشان دهد.

زدن، کشیدن، هل دادن، کوبیدن و…شایع ترین حرکاتی هستند که یک کودک قبل از تقویت مهارت های کلامی یاد می گیرد. او نمی تواند بگوید که عصبانی و ناراحت است، در نتیجه می زند و فریاد می کشد. پرخاشگری می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

گاهی اوقات کودک پرخاشگر قربانی پرخاشگری والدینش است و انتقامی که نمی تواند از آن ها بگیرد را از کودکان دیگر می گیرد. تبعات اتفاقات هولناکی مثل طلاق پدر و مادر، مرگ یکی از عزیزان، جنگ، بلایای طبیعی و… هم ممکن است به شکل پرخاشگری در یک کودک بروز پیدا کنند.

علت پرخاشگری بعضی کودکان این است که سیستم عصبی شان نسبت به سن شان رشد کمی داشته. در نتیجه خیلی سریع نسبت به محرک های خارجی واکنش نشان می دهند و نمی توانند بر رفتارهایشان کنترلی داشته باشند.

رفتارهای کودک پرخاشگر هر ریشه ای که داشته باشند، والدین را نگران می کنند و پدر و مادر به دنبال راهکارهایی برای کاهش رفتارهای پرخاشگرانه فرزندشان می گردند.

راهکارهایی برای کاهش پرخاشگری کودکان

در اینجا به راهکارهایی برای مواجهه با پرخاشگری کودک می پردازیم:

آرام باشید

وقتی کودکتان رفتار پرخاشگرانه ای انجام می دهد مقابله به مثل نکنید. نفس عمیق بکشید یا به آرامی ده شماره بشمارید. وقتی کنترل احساساتتان را به دست بگیرید، رفتار منطقی تری خواهید داشت.

کودک را از محیطی که در آن قرار دارد خارج کنید

پرخاشگری کودک را با خارج کردن او از محیط متوقف کنید. به عنوان مثال، اگر او نسبت به خواهر یا برادرش پرخاشگری می کند، از آن ها دورش کنید.

هرگز کودک پرخاشگر را تنبیه بدنی نکنید

اگر برای مقابله با کودک پرخاشگر نسبت به او پرخاشگری کنید، رفتارهای منفی را در او تقویت می کنید. به جای تنبیه بدنی از روش های دیگری استفاده کنید تا او با تبعات منفی کارش مواجه شود. به عنوان مثال اسباب بازی مورد علاقه اش را برای مدتی از او بگیرید یا او را به پارک نبرید.

رفتارهای متناقص نداشته باشید

در برابر رفتارهای کودک پرخاشگر قاطع باشید و روش های سالم تنبیهی را در هیچ شرایطی فراموش نکنید. به عنوان مثال این طور نباشد که در خانه پرخاشگری او را تحمل کنید و فقط در محیط های عمومی با پرخاشگری کودک مقابله کنید.

بابت رفتارهای مثبت به او پاداش بدهید

یکی از بهترین روش ها برای نهادینه کردن یک رفتار در کودک این است که به او پاداش بدهید. وقتی یک رفتار مناسب از کودک سر می زند به او جایزه بدهید تا او تشویق شود و دوباره آن رفتار را تکرار کند.

شرایطی را فراهم کنید تا کودک انرژی اش را تخلیه کند

به کودک کمک کنید تا انرژی اش را در ورزش کردن و بازی کردن تخلیه کند. او را به پارک ببرید، در کلاس ورزشی مورد علاقه اش ثبت نام کنید و شرایطی را فراهم کنید تا بیرون از خانه بازی کند. فعالیت های جسمی می توانند رفتارهای پرخاشگرانه را کاهش دهند.

از یک درمانگر کمک بگیرید

اگر نمی توانید با هیچ روشی کودک پرخاشگر را کنترل کنید، از یک روانشناس یا مشاور کمک بگیرید. شاید کودک پرخاشگر شما مبتلا به یک اختلال جدی باشد و به کمک های تخصصی احتیاج داشته باشد.

در ادامه مطالعه مقاله «نوجوان پرخاشگر» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه راهکارهای درمان پرخاشگری در کودکان، می توانید با مشاوران باتجربه و حرفه ای آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *