آیدانیتو > کودک لجباز
مشکلات ارتباطی

کودک لجباز






 


کودک لجباز

زندگی با یک کودک لجباز به هیچ عنوان کار ساده ای نیست. کودکان لجباز می توانند والدین و ومعلم ها را کلافه کنند. آن ها تا زمانی که به خواسته هایشان نرسند، پافشاری می کنند و ممکن است حتی برای رسیدن به هدف جیغ بکشند، فریاد بشکند و گریه کنند. همین رفتارها موجب می شود که بسیاری از والدین تسلیم لجبازی کودک شوند و ناخواسته رفتارهای نادرست او را تأیید کنند.

ویژگی های کودکان لجباز

معمولاً لجبازی در کودکان با رفتارها و حالات زیر همراه است:

  • کج خلقی زیاد
  • تمایل به استقلال و انجام دادن کارها به تنهایی
  • نیاز شدید به توجه
  • رفتارهای رئیس مآبانه
  • اصرار شدید بر اینکه کارها مطابق میل او انجام شوند
  • فریاد کشیدن و گریه کردن

 


برخورد با کودک لجباز

اگر چه اصلاح رفتار کودکان لجباز کار دشوار و زمان بری است. اما والدین می توانند با رفتارها و برخوردهای مناسب، لجبازی کودک را کاهش بدهند و رفتارهای مناسبی را جایگزین آن کنند. در ادامه به راهکارهایی برای برخورد با کودک لجباز می پردازیم:

تسلیم نشوید

کودک لجباز نباید به این باور برسد که می تواند با رفتارهای خاص والدین را تسلیم کند و به خواسته هایش برسد. اگر او خواسته نامعقولی دارد، به رفتارهایش بی توجهی کنید. حتی اگر پاهایش را به زمین کوبید، جیغ کشید، فریاد زد، و گریه کرد، اهمیت ندهید و سرگرم کار خودتان شوید.

ممکن است آنقدر گریه کند که از حال برود. اما اگر یک بار تسلیم شوید، این باور برای همیشه در او نهادینه می شود که می تواند با لجبازی به آنچه می خواهد دست پیدا کند.

با کودک گفت و گو کنید

گاهی اوقات والدین مقصر اصلی هستند و خودشان موجب لجبازی فرزندشان شده اند. وقتی با کودک گفت و گو نکنید، او را نشناسید و از نیازهایش مطلع نشوید، این احتمال وجود دارد که برای رساندن پیام هایش به شما از رفتارهای غیرسالمی استفاده کند.

بعضی پرخاشگر می کنند، برخی به تنهایی و انزوا پناه می برند و بعضی لجبازی می کنند.

به کودک آزادی و حق انتخاب بدهید

کودکان لجباز دوست دارند مستقل باشد و از زور و اجبار نفرت دارند. به کودک لجباز حق انتخاب بدهید تا کمتر لجبازی کند. مثلاً وقتی قرار است به مهمانی بروید، چند دست لباس برای او جدا کنید و روبرویش بگذارید تا او احساس استقلال کند و لباس مورد علاقه اش را بپوشد.

رفتارهای مثبت را تقویت کنید

وقتی کودک لجبازی نمی کند و رفتارهای مثبتی انجام می دهد، به او پاداش بدهید تا آن رفتار خاص در او تقویت شود و باز تکرارش کند. همان طور که بی تفاوتی نسبت به رفتارهای همراه با لجبازی، آن رفتار را کاهش می دهد، تشویق کلامی و غیرکلامی رفتارهای مثبت هم بسیار مؤثرند.

آرامش کودک را افزایش دهید

معمولاً کودک لجباز عصبی هم هست و ممکن است پرخاشگری کند. می توانید با پخش موسیقی آرامش بخش در فضای خانه، داستان خوانی برای کودک، تشویق او به ورزش کردن و آموزش یوگا و مدیتیشن به کودک، سعی کنید که آرامشش را افزایش بدهید.

مشاوره کودک در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند آموزش و مشاوره است. مشاوران آیدانیتو، با توجه به رشته تحصیلی و تجربیات کاری شان، در زمینه های مختلف خانواده، روانشناسی، کودک، نوجوان، تحصیلی، نظام وظیفه، مهاجرت و…به مخاطبانشان مشاوره می دهند.

مشاوره کودک یکی از مهم ترین بخش های خدمات مشاوره ای است چون شخصیت ما انسان ها در دوران کودکی شکل می گیرد و اگر مشکلات و اختلالات روانی و رفتاری در کودکی درمان نشوند، همراه فرد به دوران بزرگسالی وارد می شوند.

یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با لجبازی در کودکان ، این است که والدین از یک مشاور کودک کمک بگیرند و بی گدار به آب نزنند.

در ادامه مطالعه مقاله «بررسی نافرمانی کودکان» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های مقابله با لجبازی در کودکان ، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *