طلاق, کودک

کودک طلاق






 


کودک طلاق

شاید ما این طور تصور کنیم که تبعات طلاق فقط بر همسران تأثیر می گذارد اما واقعیت این است که فرزندان طلاق هم موقعیت ویژه ای دارند، سلامت روانشان به خطر می افتد و از نظر روانی با کودکان و نوجوانان دیگر متفاوت هستند.

یکی از بزرگ ترین نگرانی های بسیاری از همسرانی که قصد جدایی دارند و فرزندشان کم سن و سال است در مورد تأثیر جدایی بر کودک طلاق است. آن ها می خواهند بدانند که چطور باید کودک را در فرایند طلاق همراهی کنند و آسیب های کودک طلاق را به حداقل برسانند.

خوشبختانه کمک به کودکان طلاق امکان پذیر است. هر چه والدین آگاه تر باشند و بیشتر به فرزندی که جدایی پدر و مادرش را تجربه می کند، اهمیت بدهند، او کمتر صدمه می بیند.

تأثیر روانی طلاق بر کودکان

بدون شک وقتی زوجی از همدیگر جدا می شوند، همه اعضای خانواده آسیب می بینند، اما شرایط برای کودکان طلاق هولناک تر است. ممکن است کودک طلاق خودش را مقصر بداند و به این نتیجه برسد که رفتارهای اشتباه او موجب جدایی پدر و مادرش شده اند. بعضی کودکان هم به دلیل تغییرات ناخوشایند و ناگهانی ناشی از طلاق از پدر و مادرشان متنفر می شوند.

شرایط بعد از طلاق کودکان را گیج و سردرگم می کند. آن ها درک نمی کنند که چطور ممکن است پدر و مادر با هم زندگی نکنند. رفت و آمد بین دو خانه برایشان سخت است و زمان می برد تا با سبک زندگی جدید سازگار شوند.

مشکلات جسمی کودک طلاق

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که کودک طلاق، نسبت به سایر کودکان، بیشتر بیمار می شود. زخمی شدن، آسم، سردرد و مشکلات گفتاری هم در آن ها بیشتر دیده می شود.

این مشکلات جسمی معمولاً ریشه روانی دارند. در واقع کودک طلاق آنقدر تحت فشار قرار می گیرد که بالاخره این فشارهای روانی در جسم او بروز پیدا می کنند.

مشکلات روانشناختی کودک طلاق

پرخاشگری، نافرمانی، اختلالات اضطرابی، افسردگی، اختلال ضد اجتماعی، انزوا و…. در میان کودکان طلاق دیده می شود. ابتلا به این اختلالات در کودکان طلاق اتفاق عجیبی نیست. بهتر است حتماً این کودکان تحت مراقبت های روانشناختی قرار بگیرند و با یک روانشناس یا مشاور کودک در تماس باشند.

عملکرد تحصیلی منفی فرزند طلاق

گاهی اوقات عملکرد تحصیلی مثبت یک کودک طلاق شدیداً کاهش پیدا می کند. آن ها نمره های کمی در امتحانات می گیرند و حتی ممکن است از مدرسه فرار کنند.

کمک به کودکان طلاق

مشکلات یک کودک طلاق اجتناب ناپذیر هستند. اما اگر پدر و مادر از همان روزهای اول جدایی به وضعیت روانی فرزندشان اهمیت بدهند، می توانند با کمک یک روانشناس یا مشاور کودک او را از این مرحله به سلامت عبور بدهند.

چنانچه یک کودک طلاق با تجربیات منفی اش تنها نماند، حتی ممکن است در آینده، نسبت به دیگر هم سالانش قوی تر، سرسخت تر، و سازگارتر باشد.

در ادامه مطالعه مقاله «مشکلات بعد از طلاق» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه بهترین روش های کمک به یک کودک طلاق، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *