آیدانیتو > روش های کنترل خشم
رشد و توسعه ی فردی

روش های کنترل خشم






 

کنترل خشم

خشم یک احساس بسیار قدرتمند است و متأسفانه بسیاری از اوقات احساس کارآمدی نیست. هر انسان سالمی گاهی خشمگین می شود و دلایل خشمگین شدن می توانند منطقی و عقلانی باشند. مثلاً اگر کسی به ما توهین کند یا یک آسیب جسمی به ما وارد کند، طبیعی است که عصبانی شویم. اما خشم غیر قابل کنترل آسیب زا است و می تواند به سلامت و روابط ما آسیب برساند. به عنوان مثال یکی از نگرانی های مهم والدینی که فرزند کم سن و سال دارند در مورد کنترل خشم کودکان است. اگر هر فردی در دوران کودکی مهارت های مورد نیاز برای کنترل این احساس را یاد بگیرد، در دوران بزرگسالی و روابط فردی و اجتماعی کمتر به مشکل برمی خورد.

خوشبختانه کنترل خشم با استفاده از راهکارهایی، امکان پذیر است. 

خشم را درک کنید

خشم می تواند به شکل های مختلفی اتفاق بی افتد. بعضی افراد همیشه عصبانی هستند یا نمی توانند موقع عصبانیت خودشان را کنترل کنند. برخی دیگر کمتر عصبانی می شوند اما وقتی عصبانی می شوند، یک انفجار رخ می دهد.

دلیل خشم هر چه که باشد، یک خشم کنترل نشده بر سلامت جسمی و روانی انسان تأثیری منفی می گذارد. نتایج پژوهش ها نشان می دهد که خشم و خشونت احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد و می تواند منجر به معضلات بسیاری مثل استرس، بی خوابی، سردرد و… شود.

نتایج پژوهش های مختلف نشان می دهد که عدم کنترل خشم نوجوانان رابطه مستقیمی با خشونت و رفتارهای پرخطری مثل مصرف الکل و مواد مخدر دارد و فراتر از همه این ها می تواند به روابط خانوادگی، دوستانه و… صدمه بزند. برای اینکه بدانیم کنترل خشم چیست باید در ابتدا روش های کنترل خشم را یاد بگیریم.

راهکارهای کنترل خشم

برای کنترل خشم می توانیم از راهکارهای زیر استفاده کنیم:

خودتان را بررسی کنید

وقتی احساسات شدیداً منفی ای را تجربه می کنید، تصمیم های هوشمندانه کار آسانی نیست. سعی کنید همیشه در حال تحلیل و بررسی خودتان باشید تا بتوانید در موقعیتی که شاهد علائم و نشانه های خشم و عصبانیت اید، خودتان را کنترل کنید و با استفاده از تکنیک هایی آرام شوید.

فکرتان را تغییر دهید

وقتی عصبانی هستیم تصور می کنیم که همه چیز در بدترین حالت خودش قرار دارد. اگر یاد بگیرید از زوایه دید دیگری به مسائل نگاه کنید، می توانید افکار عقلانی تری را جایگزین افکار منفی ناکارآمد کنید. به جای این که فکر کنید فاجعه رخ داده، به خودتان بگویید: اتفاق ناگواری است. اما آخر دنیا نیست.

 

آرام باشید

تکنیک های آرام سازی ساده ای مثل نفس های عمیق و تصویر سازی آرامش بخش به شما کمک می کند تا احساس خشم تان را کاهش دهید. سعی کنید تمرینات آرام سازی را یاد بگیرید. مدیتیشن و یوگا هم در صورت انجام مداوم، بعد از مدتی شما را تبدیل به فردی می کند که بر احساسات خودش کنترل دارد و به راحتی عصبانی نمی شود.

مهارت های ارتباطی را یاد بگیرید

معمولاً افراد وقتی خشمگین هستند، فوراً نتیجه گیری می کنند و ممکن است اولین چیزی را که به ذهن شان می رسد به زبان بیاورند. یاد بگیرید که وقتی چیزی را می شنوید، قبل از واکنش نشان دادن کمی صبر و تجزیه و تحلیل کنید.

شاید حتی لازم باشد کمی از موقعیتی که در آن قرار دارید فاصله بگیرید و فکر کنید. یادگیری مهارت های ارتباطی به شما کمک می کند تا وقتی عصبانی هستید با دیگری وارد مکالمه نشوید و تصمیم نگیرید.

در این مقاله به موضوع کنترل خشم پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله مهارت گفت و گو را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های کنترل خشم می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *