آیدانیتو > با همسر شکاک چطور رفتار کنیم؟
انواع اختلال, مشکلات جنسی، مسائل عاطفی و ارتباطی

با همسر شکاک چطور رفتار کنیم؟





 

 

 

 

همسر شکاک

معمولاً آدم ها ازدواج می کنند تا در کنار هم به آرامش جنسی و عاطفی برسند. اما همه ما می دانیم که امروزه آمار طلاق از همیشه بیشتر شده و عوامل زیادی مانع آرامش همسران می شوند، در زندگی مشترک تنش ایجاد می کنند و موجب طلاق عاطفی یا حتی رسمی می شوند. یکی از این عوامل منفی شک است. یک همسر شکاک می تواند شیرین ترین زندگی را تلخ کند.

شک و سوء ظن در زندگی زناشویی بسیار مخرب است و این قابلیت را دارد که زندگی مشترک را نابود کند. می توان نتایج ویرانگر این ویژگی را، به وضوح، در صفحه حوادث روزنامه ها دید. گاهی اوقات همسران شکاک ، بدون هیچ گونه شواهدی مطمئن می شوند که همسرشان در حال خیانت است و به مرحله ای از جنون می رسند که او را به قتل می رسانند.

بهتر است زنان و مردانی که با یک همسر شکاک زندگی می کنند صبور باشند، راهکارهای تعامل با شریک زندگی شان را یاد بگیرند و از خدمات مشاوره خانواده استفاده کنند.

 

دلایل شک همسر

شکاک بودن مرد یا زن در زندگی مشترک می تواند دلایل بسیار متنوعی داشته باشد. در این جا به مهم ترین دلایل شک یک همسر اشاره می کنیم:

ناامنی درونی

کسی که احساس امنیت نکند، اعتماد به نفس کافی نداشته باشد و همیشه فکر کند که چیزی کم دارد، می ترسد که از جانب همسرش ترک شود.

او مدام به  این فکر می کند که به اندازه کافی برای همسرش جذاب نیست و ممکن است مورد خیانت قرار بگیرد. به همین دلیل هر حرکت همسرش را نشانه ای از بی وفایی می بیند و همیشه به او شک دارد.

تجربیات دردناک گذشته

ممکن  است به یک همسر شکاک در ازدواج قبلی خیانت شده باشد. در این حالت اگر او به  سلامت از تجربه ناگوار قبلی عبور نکند و ازدواج ناموفقش را برای خودش حل وفصل نکرده باشد، دچار این تصور می شود که هیچ کس قابل اعتماد نیست و باید به همه شک کرد.

پارانویا

پارانویا یک اختلال شخصیت جدی است. مهم ترین نشانه این اختلال این است که فرد به همه شک دارد. او فکر می کند که همه با او دشمنی دارند، برایش نقشه کشیده اند و قصد آزارش را دارند.

زندگی کردن با یک فرد پارانوئید بسیار مشکل است و شاید بتوان گفت که تنها راه حل برای کاهش شک های این افراد این است که تحت درمان قرار بگیرند.

 

 

 

 

چه باید کرد؟

یک همسر شکاک نه تنها خودش رنج می کشد بلکه باعث رنج شریک زندگی هم می شود. زنان و مردان بسیاری که با یک فرد شکاک زندگی می کنند، درمانده می شوند و با پناه آوردن به مشاورین خانواده به دنبال راهکاری برای درمان یا تغییر همسرشان هستند.

در این جا به مهم ترین راهکارها برای تعامل با یک همسر شکاک می پردازیم:

به او گوش بدهید

صبور باشید و پای صحبت های همسرتان بنشینید. اگر اعتماد او را جلب و این باور را در او ایجاد کنید که شنونده صحبت هایش هستید، می توانید کم کم به ریشه اصلی شک هایش پی ببرید.

اجازه بدهید او از فکرها و نگرانی هایش به شما بگوید. وقتی شنونده خوبی باشید، می توانید به او نزدیک بشوید و به او نشان بدهید که نگرانی هایش بی اساس هستند.

همسر شکاک را دوست داشته  باشید

این راهکار مخصوصاً در مواقعی که علت شک همسر یک ناامنی درونی و کمبود اعتماد به نفس باشد، بسیار مفید است. با کلام، رفتار واعمال تان این پیام را به او انتقال بدهید که چقدر برای شما جذاب و دوست داشتنی است و امکان ندارد که شما او را ترک یا به او خیانت کنید.

رفتار خودتان را بررسی کنید

حالا که می دانید همسر حساسی دارید، رفتارهای خودتان را تحت نظر داشته باشید و سعی کنید جوری رفتار کنید که همسرتان دچار سوء ظن نشود. به عنوان مثال همیشه در دسترس باشید، تلفن ها و پیامک هایش را بی پاسخ نگذارید و وقتی قرار است جایی بروید، او را در جریان بگذارید.

بدانید که شما علت شک های همسرتان نیستید

خودتان را مقصر ندانید. اگر چه ممکن است همسر شکاک این حس را به شما منتقل کند که ایراد از شماست، اما این طور نیست و نباید بابت بدگمانی های همسرتان احساس گناه کنید.

شما همسرتان را دوست دارید و قصد دارید که برای آرامش او، به او کمک کنید اما عوامل دیگری علل اصلی شک همسرتان به شما هستند.

از یک متخصص کمک بگیرید

گاهی اوقات شما هر چقدر هم تلاش کنید، نمی توانید در از بین بردن و یا حتی کاهش شک های همسرتان موفق شوید. در چنین مواقعی بهتر است که از یک متخصص کمک بگیرید. مخصوصاً در حالتی که همسر شما مبتلا به اختلال شخصیت پارانویا باشد.

مشاوره خانواده در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند مشاوره و آموزش است که خدمات روانشناختی و مشاوره ای را به صورت تلفنی ارائه می دهد. مشاوران آیدانیتو متخصص و باتجربه هستند و در زمینه های خانواده، تحصیلی، مهاجرت، نظام وظیفه و…اطلاعاتی علمی و مفید دارند.

مشکلات زناشویی و تعارضات زناشویی از متداول ترین درگیری های زنان و مردان متأهل اند. شکاک بودن مرد یا زن در زندگی مشترک می تواند آسیب های بسیاری به کانون خانواده وارد کند. مشاوران ما می توانند بهترین راهکارها را برای مواجهه ای سالم با یک همسر شکاک ارائه دهند.

در ادامه مطالعه مقاله «بدبینی در زندگی مشترک» را به شما پیشنهاد می کنیم.

چنانچه با یک همسر شکاک زندگی می کنید و به دنبال راهکارهایی برای بهبود روابط‌تان هستید، حتماً با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *