آیدانیتو > نفرت
رشد و توسعه ی فردی

نفرت






 

نفرت

نفرت یک احساس انسانی منفی است. وقتی به هر دلیلی شدیداً از کسی بدمان می آید و خشم شدیدی را نسبت به او حس می کنیم، در واقع از او متنفر هستیم. با تجربه احساس نفرت ، در واقع بیزاری از دیگری را تجربه می کنیم، احتمالاً به هیچ وجه نمی توانیم او را ببخشیم و حتی ممکن است آرزوی نابودی اش را داشته باشیم.

نمی توان منکر این موضوع شد که در دنیای امروز جهان سرشار از نفرت است. این را می توانیم فقط با بررسی اخبار روزنامه ها و روشن کردن تلویزیون بفهمیم. جنگ، ترور، ناامنی، دشمنی، آشوب، بزهکاری و… همه نشانه هایی از نفرت هستند.

در زندگی فردی و تعاملات اجتماعی هم حتماً بارها از دیگری متنفر شده ایم. یک رفتار ناراحت کننده، یک حرف تلخ و یک واکنش خصمانه می تواند ما را متنفر کند. اما این حس چه تبعاتی دارد؟ آیا ما در همه موقعیت ها با تحلیل و استدلال کافی متنفر می شویم؟ آیا از کسانی متنفر هستیم که واقعاً با ما دشمنی دارند یا فقط یک حس مبهم و تهدید آمیز ما را متنفر کرده است؟

گاهی اوقات احساس تنفر یک دلیل اساسی دارد. مثلاً ممکن است کسی در گذشته به ما آسیبی جبران ناپذیر و جدی ای وارد کرده باشد. اما ریشه نفرت همیشه چنین چیزی نیست.

 هر رفتاری دقیقاً همان معنایی را نمی دهد که ما فکر می کنیم. انسان موجود پیچیده ای است. ما نمی دانیم که هر فردی در چه موقعیتی قرار دارد، گاهی اوقات کسی به واسطه مواجهه با بحرانی در زندگی شخصی اش، غمگین یا نگران است و همین باعث می شود که رفتار سردی داشته باشد. در این شرایط ممکن است ما برداشتی شخصی انجام دهیم و به علت رفتار سردش از او متنفر شویم این نفرت مبنای درستی ندارد و فقط به خودمان صدمه می زند.

راهکارهایی برای کاهش احساس نفرت

اگر بیش از اندازه احساس نفرت را تجربه می کنید و از آدم های زیادی متنفر هستید شاید بهتر باشد که به فکر بی افتید و کاری در این باره انجام دهید. نفرت بیش از حد طبیعی نیست و احتمالاً برداشت های اشتباه و سوء تفاهم ها شما را به این وضعیت دچار کرده است. در اینجا به راهکارهایی برای کاهش احساس نفرت می پردازیم:

مثبت اندیش باشید

ممکن است یکی از دلایلی که از دیگران متنفرید این باشد که نسبت به همه بدبین هستید و تصور می کنید که قصد دارند به شما صدمه بزنند. این دیدگاه درست نیست. همه آدم های دنیا نمی خواهند به شما آسیب بزنند . مثبت اندیش باشید تا مدام دیگران را دشمن خودتان نبینید.

به خودتان فرصت شناخت دیگران را بدهید

تا آدمی را از نزدیک نشناسید نمی توانید از حس واقعی اش نسبت به خودتان مطلع شوید. اگر فکر می کنید کسی حس خوبی نسبت به شما ندارد، قبل از قضاوت و اعتماد به پیش فرض ها، با او رفت و آمد و معاشرت کنید تا او را بیشتر بشناسید. ممکن است در این تعامل ها متوجه شوید که کلاً دچار سوء تفاهم شده اید.

به دیگران کمک کنید

کمک کردن به دیگران کار خوشایندی است و آدم ها را به همدیگر نزدیک می کند. سعی کنید آدم فردگرایی نباشید و جز خودتان به دیگران هم اهمیت بدهید. وقتی برای یاری کردن دیگران داوطلب بشوید، به شما بیشتر اعتماد می کنند و یک رابطه عاطفی برقرار می شود.

از دیگران تعریف کنید

تعریف کردن از دیگران و بیان نکات مثبت و دوست داشتنی آن ها موجب انتقال حسی مثبت می شود. در واقع وقتی از کسی تعریف می کنیم، این پیام را به او می دهیم که به او توجه می کنیم.

قبل از این که از کسی متنفر شوید، خوبی های او را ببینید تا خوبی های خودتان هم دیده شود.

در ادامه مطالعه مقاله خشم را به شما پیشنهاد می دهیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه راهکارهای کنترل احساس نفرت ، می توانید با مشاوران باتجربه و حرفه ای آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *