معرفی گرایشهای ارشد هنرهای ساخت و معماری 98
مهمترین عامل در انتخاب رشتهی درست، شناخت کامل رشتهی موردنظر و گرایشهای آن است. این مقاله به طور کامل به معرفی گرایشهای ارشد هنرهای ساخت و معماری 98 میپردازد تا داوطلبان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیش از انتخاب رشته بتوانند با مطالعه و بررسی دقیق مقالهی پیشرو، از این رشته و گرایشهای آن اطلاعاتی دقیق و کافی کسب کنند. از این جنبه به داوطلبان علاقهمند به ادامه تحصیل در رشتههای هنر پیشنهاد میکنیم این مطلب را که در آن به موضوعات گرایشهای ارشد هنرهای ساخت و معماری 98، کد ضریب ارشد ساخت و معماری 98 پرداخته شده را بخوانید تا با آمادگی و دانش کامل رشته و شهر موردنظرتان را انتخاب کنید.
معرفی ارشد رشتهی هنرهای ساخت و معماری 98
مجموعهی هنرهای ساخت و معماری که زیر مجموعهی گروه هنر است، 4 گرایش دارد. این گرایشها عبارتند از:
- مدیریت پروژه و ساخت
- فناوری معماری که دارای دو گرایش معماری بیونیک و معماری دیجیتال است.
- معماری و انرژی
- مدیریت ساختهها
در هر چهار گرایش هفت عنوان درس در آزمون وجود دارد که برای آنها ضرایب 3،2 و 4 در نظر گرفته شده hsj. این هفت عنوان عبارتند از:
- زبان انگلیسی عمومی و تخصصی
- ایستایی و فن ساختمان
- مدیریت کارگاهی
- مواد و مصالح
- سیستمهای ساختمانی در معماری
- طراحی فنی و اجزا ساختمان
- تنظیم شرایط محیطی و تأسیسات ساختمان
کد رشته و کد ضریب ارشد هنرهای ساخت و معماری 98
در مقطع کارشناسی ارشد هر کد ضریب و رتبهی مشخصی دارد. رشتهی هنرهای ساخت و معماری 98، چهار کد ضریب دارد که به ترتیب عبارتند از:
- مدیریت پروژه و ساخت : کد ضریب 1
- فناوری معماری : کد ضریب 2
- معماری و انرژی : کد ضریب 3
- مدیریت ساختهها : کد ضریب 4
این کد ضریبها به این معناست که داوطلبان مجموعهی هنرهای معماری و ساخت در کارنامه ارشدشان 4 رتبه و تراز را میبینند.
بررسی گرایش های ارشد هنرهای ساخت و معماری 98
در ادامهی مقالهی معرفی گرایشهای ارشد هنرهای ساخت و معماری 98 به معرفی تکتک گرایشهای این مجموعه میپردازیم.
مدیریت پروژه و ساخت
گرایش مدیریت پروژه و ساخت(کد ضریب 1) دربارهی دانش، مهارت و تکنیکها به کار رفته در مدیریت اجرای پروژهها است. دانشگاههایی که کد ضریب یک را میپذیرند و تعداد پذیرش در هر دانشگاه به این شرح است:
- چهار دانشگاه تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی و هنر در نوبت روزانه در مجموع 31 نفر پذیرش دارند.
- همین چهار دانشگاه در نوبت دوم در مجموع 11 نفر پذیرش دارند.
- پردیسهای خودگردان دانشگاههای تهران(پردیس کیش)، شهید بهشتی و تربیت مدرس در مجموع 29 نفر در این گرایش پذیرش دارند.
فناوری معماری
هدف این رشته تربیت نیروهایی است که با اصول و مبانی معماری، سازه و عمران از جمله مسائل فنی ساختمان، علوم ساختمانی و فناوریهای امروز جهان آشنا باشند و بتوانند در پروژههای معمار به عنوان طراح، هماهنگکننده و هدایتکنندهی پروژه ایفای نقش کنند. دانشگاههای پذیرندهی گرایش فناوری معماری(کد ضریب 2) که دو زیر گرایش معماری بیونیک و معماری دیجیتال دارند و تعداد پذیرش به این شرح است:
- دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی در نوبت روزانه در زیر گرایش معماری بیونیک 11 نفر پذیرش دارند. دانشگاه تهران و دانشگاه هنر اسلامی تبریز در نوبت روزانه در زیر گرایش معماری دیجیتال 14 نفر پذیرش دارند.
- دانشگاه تهران و شهید بهشتی در نوبت دوم در زیر گرایش معماری بیونیک 5 نفر پذیرش دارند و دانشگاه تهران و دانشگاه هنر اسلامی تبریز در نوبت دوم زیر گرایش معماری دیجیتال 7 نفر پذیرش دارند.
معماری و انرژی
هدف از این گرایش وارد کردن پایداری و محیطزیست در اصول معماری است و سعی میکند متخصصانی در زمینهی بهرهبرداری از عوامل اقلیمی و انرژیهای تجدیدپذیر در طراحی معماری پایدار و صرفهجویی در مصرف انرژی، تربیت کند. دانشگاههای پذیرندهی گرایش معماری و انرژی(کد ضریب 3 ) و تعداد پذیرش به این شرح است:
- دانشگاههای ایلام، بینالمللی امام خمینی قزوین، تهران، شهید بهشتی و هنر در نوبت روزانه در مجموع 40 نفر دانشجو میپذیرند.
- دانشگاههای ایلام، بینالمللی امام خمینی قزوین، تهران، شهید بهشتی و هنر در نوبت دوم در مجموع 18 نفر دانشجو میپذیرند.
- پردیس خودگردان دانشگاه تهران در کیش هم در این گرایش 15 نفر دانشجو میپذیرد.
مدیریت ساختهها
یکی از جدیدترین گرایشهای معماری در ایران و جهان است و هدف از آن بهبود استفاده از یک پروژه پس از اتمام و تکمیل آن است. در گرایش مدیریت ساختهها (کد ضریب 4) فقط موسسهی غیرانتفاعی معماری و هنرپارس، 20 نفر دانشجو میپذیرد.
آینده شغلی مجموعه هنرهای ساخت و معماری
در پایان مقالهی معرفی گرایشهای ارشد هنرهای ساخت و معماری 98 به آیندهی شغلی فارغالتحصیلان این گرایش در مقطع کارشناسی ارشد اشاره خواهیم کرد. دانشآموختگان گرایشهای هنرهای معماری و ساخت میتوانند در زمینهی طراحی بنا از طراح اولیه تا مراحل اجرایی پروژه، مدیریت دفترهای مشاوره معماری، نظارت بر شیوهی اجرای پروژه، هماهنگی اجرایی پروژههای معماری، هماکری با اقلیمشناسان در ساماندهی محیطزیست، طراحی فضای سبز و محوطههای شهری، پروژههای علمی و پژوهشی در زمینهی طراحی محیط زیست و دکوراسیون داخلی فعالیت کنند. در مجموع میتوان گفت فارغالتحصیلان این رشته و گرایشهای آن در صورتی که از مهارت و دانش کافی برخوردار باشند، بازار کار خوبی در پیشرو دارند و میتوانند شغل موردنظر در زمینهی تخصصیشان را پیدا کنند. پس از بررسی دقیق و کامل مقالهی معرفی گرایشهای ارشد هنرهای ساخت و معماری 98 پیشنهاد میکنیم مقالهی انتخاب رشتهی ارشد 98 را نیز مطالعه کنید.
اگر در زمینه گرایشهای ارشد هنرهای ساخت و معماری 98 سوالی برایتان مطرح است با مشاوران و کارشناسان آیدانیتو تماس بگیرید.
اگر در زمینه گرایشهای ارشد هنرهای ساخت و معماری 98 سوالی برایتان مطرح است با مشاوران و کارشناسان آیدانیتو تماس بگیرید.