آیدانیتو > استفاده از خدمات مشاوره ای برای جلوگیری از خودکشی
خانواده

استفاده از خدمات مشاوره ای برای جلوگیری از خودکشی

 

مشاوره خودکشی

احتمالاً اکثر آدم های سالم فکر می کنند که خودکشی مشکلی را حل نمی کند اما این کار در نظر کسی که به آن فکر می کند یا قصدش را دارد پاسخی به همه مشکلات است. آدمی که می خواهد جان خودش را بگیرد، آنقدر درد کشیده است که دیگر توان و تحمل ادامه زندگی را ندارد. در میان گذاشتن این مشکلات با یک فرد امین در قالب مشاوره تلفنی می تواند کمک بسیاری به فرد آسیب دیده بکند.

کسانی که هرگز یک افسردگی شدید یا افکار خودکشی را تجربه نکرده اند درک نمی کنند که چطور ممکن است کسی آنقدر ناامید و درمانده شود که به پایان دادن به زندگی اش فکر کند.آدمی که می خواهد خودکشی کند حالت عادی ندارد. او نیازمند کمک است و از مشکلات روانی عمیق و شدیدی رنج می کشد. اطرافیان چنین فردی باید حتماً او را جدی بگیرند. حتی اگر فردی فقط یک بار در مورد خودکشی صحبت کرده باشد، باید مراقب او باشیم و رفتارهایش را زیر نظر بگیریم.

اگر شما کسی هستید که احساس می کنید دیگر هیچ تمایلی به زنده ماندن ندارید، دست نگه دارید و خواندن این مقاله را به پایان برسانید. شاید ما بتوانیم دریچه ای متفاوت را از زندگی به سمت شما باز کنیم. مشاوره خودکشی تا به امروز افراد زیادی را به زندگی بازگردانده است.

روان درمانی خودکشی

از یک متخصص کمک بگیرد. این کمک نه فقط به نفع شما که به نفع همه اطرافیانتان و کسانی است که شما را دوست دارند. حتی اگر خودتان را تنهاترین آدم کره زمین می دانید، قبل از اقدام به خودکشی، فرصت مشاوره خودکشی را از دست ندهید و از خدمات روان درمانی خودکشی استفاده کنید.

معمولاً کسانی که از افسردگی شدید رنج می برند تصور می کنند که هیچ کس نمی تواند به آن ها کمک کند و افسردگی شان از کنترل خارج شده است. اما این تصور درست نیست. آدم هایی در سخت ترین و بدترین شرایط موفق شده اند با استفاده از کمک های روانشناختی و مشاوره ای از خودکشی دست بکشند و درمان شوند.

دلایل خودکشی

خودکشی دلایل متفاوتی دارد. اما شایع ترین علل خودکشی شامل موارد زیر است:

افسردگی و سایر اختلالات روانی

افسردگی شایع ترین علت خودکشی است. فرد افسرده ممکن است به ناامیدی مطلق برسد و تنها راه رهایی از این ناامیدی را در خودکشی ببینید. بیماری های دیگری مثل شیزوفرنی، دو قطبی، اختلال شخصیت مرزی و حتی اختلالات خوردن هم قابلیت منجر شدن به خودکشی را دارند.

حوادث هولناک

کسانی که اتفاقات هولناکی را تجربه می کنند. مثلاً در کودکی مورد تجاوز قرار می گیرند، زندگی شان را به واسطه بلایای طبیعی از دست می دهند، با مرگ عزیزترین فرد زندگی شان مواجه می شوند و… ممکن است آنقدر تحت فشار قرار بگیرند که به خودکشی فکر کنند.

 

اعتیاد

مواد مخدر و الکل تأثیراتی منفی بر جسم و روان انسان ها می گذارند و افراد را از حالت عادی خارج می کنند. همچنین کسی که معتاد می شود ممکن است روابط، شغل و دست آوردهایش را از دست بدهد و احساس شکست شدید او را به سمت خودکشی سوق بدهد.

ناامیدی

نتایج پژوهش های روانشناختی نشان می دهند که ناامیدی می تواند یک محرک قوی برای خودکشی باشد. وقتی کسی حس کند که نمی تواند هیچ تغییری در زندگی اش ایجاد کند و همه درها به رویش بسته اند، با فرو رفتن در تاریکی و ناامیدی محض، همه انگیزه هایش را برای ادامه زندگی از دست می دهد و شاید به فکر پایان بخشیدن به زندگی بی افتد.

انزوای اجتماعی

انزوای اجتماعی دلایل متعددی دارد. از دست دادن دوست یا همسر، بیماری های جسمی یا ذهنی، اضطراب اجتماعی، بازنشستگی، و… می توانند آدم ها را شدیداً تنها کنند. این تنهایی خطر اقدام به خودکشی را بالا می برد.

مشاوره خودکشی تلفنی

اگر چه بدون شک برای درمان کسی که به خودکشی فکر می کند و قصد جدی برای نابود کردن خودش دارد، نیازمند جلسات مداوم و طولانی مدت مشاوره و روانشناسی هستیم اما مشاوره خودکشی تلفنی می تواند در لحظه مواجهه با بحران مفید باشد.

چنانچه از نظر ذهنی بسیار آشفته هستید و تصور می کنید که هیچ راهی جز پایان دادن به زندگی ندارید، کافی است تلفن را بردارید و با یک مشاور متخصص و با تجربه تماس بگیرید. یک گفت و گوی کوتاه تلفنی می تواند شما را آرام و برای جلسات حضوری آماده کند.

همچنین اگر یکی از اعضای خانواده شما در لحظه قصد جدی برای خودکشی دارد، می توانید با استفاده از خدمات مشاوره خودکشی تلفنی راهکارهایی را برای کنترل او در زمان حال یاد بگیرید و بعد او را وارد فرایند درمان جدی کنید.

در این مقاله به موضوع مشاوره خودکشی پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله خودکشی در نوجوانان را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره خودکشی می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید.

 

1 دیدگاه در “استفاده از خدمات مشاوره ای برای جلوگیری از خودکشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *