آیدانیتو > مدیریت رابطه
ارتباط موثر, زندگی مشترک, مهارت های ارتباطی

مدیریت رابطه





 

 

 

 

مدیریت رابطه

عزت نفس، رضایت از زندگی و قابلیت هر انسانی برای شکوفایی به میزان قابل‌توجهی تحت‌تأثیر روابط خانوادگی، دوستانه، کاری و عاطفی او هستند. روابط سالم می‌توانند از ما حمایت کنند، نیازهای عاطفی ما را برطرف کنند و به زندگی ما عشق و هیجان بدهند.
اما وقتی روابط دچار مشکل باشند، به منبع غم و استرس تبدیل می‌شوند. به همین دلیل مدیریت رابطه به نفع افرادی است که در آن رابطه قرار دارند.

روابط موفق

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ویژگی‌هایی که در ادامه به آن اشاره می شود، می توانند موجب تقویت و مدیریت روابط خانوادگی، دوستانه و عاطفی شوند:

پذیرش تفاوت‌ها

پذیرش تفاوت‌ها به این معنا است که به جای تلاش برای تغییر یک فرد او را با همه‌ی ویژگی‌های منحصربه‌فردش بپذیریم.

درک محدودیت‌ها

درک این موضوع که دیگران نمی‌توانند همه‌ی نیازهای ما را برطرف کند به واقع بینی ما کمک می‌کند و باعث می‌شود که با درک مرزها و محدودیت‌های دیگران از آن‌ها انتظارهای غیرمعقول نداشته باشیم.

در حال زندگی کردن

پرهیز از تمرکز بر شکایت‌هایی که از گذشته داریم یا ایجاد رابطه بر پایه‌ی امیدی که به بهبود آن در آینده داریم موجب می‌شود که در حال زندگی کنیم و مدام با یادآوری خاطرات آزاردهنده مربوط به رابطه در گذشته، خودمان را آزار ندهیم.

احترام به انتخاب‌های فردی

احترام به انتخاب‌های فردی به معنای برقراری یک رابطه بر اساس احترام گذاشتن به حقوق دیگران و انتخاب‌هایشان در زندگی است.

مهارت مذاکره

کشف خواسته ها و نیازهای خودمان و دیگری و تلاش برای پیدا کردن راهی که به واسطه‌ی آن هر کسی به اهدافش برسد و مجبور نباشد خودش را فدای دیگری بکند یک مهارت مهم ارتباطی و روشی برای مذاکره و مدیریت رابطه است.

سهیم کردن دیگری در احساسات مثبت

سهیم کردن همدیگر در احساسات مثبتی مثل مهربانی و محبت در یک خانواده، رابطه‌ی دوستانه و زندگی مشترک موجب تقویت رابطه می‌شود.

عدم موفقیت درمدیریت رابطه

گاهی اوقات مشکلات شایعی سد راه موفقیت، تقویت و مدیریت روابط می‌شوند. مثلاً ممکن است افراد باور داشته باشند که وقتی یک رابطه همراه با مشکلات باشد، ارزش ترمیم ندارد یا این طور فکر کنند که فردی که با آن‌ها در رابطه است، وظیفه دارد که از احساساتشان با خبر باشد.
واقعیت این است که مدیریت یک رابطه سالم نیازمند تلاش، سازگاری و مسئولیت‌پذیری از جانب آدم‌های داخل آن رابطه است. مشاوران اغلب به مراجعانشان پیشنهاد می‌دهند که، هرچندوقت یک‌بار، به مدت حداقل 15 دقیقه در حالی که دیگری کاملاً گوش می‌دهد، درباره‌ی مشکلاتشان صحبت کنند.

 

 

 

 

آن‌ها اعتقاد دارند که صحبت‌ها به هیچ عنوان نباید قطع شوند، مگر اینکه این وقفه به منظور درخواست برای وضوح بیشتر مکالمه باشد. افرادی که توانایی صحبت کردن در مورد مشکلات و تعارضات را دارند و در عین حال از مهارت گوش دادن برخوردار هستند، روابط موفق‌تری دارند و بهتر می‌توانند مدیریت رابطه را به عهده بگیرند.

مذاکره

آیا توانایی مذاکره دارید؟ آیا می توانید در مورد چالش‌هایی که در یک رابطه‌ی عاطفی، دوستانه یا کاری با آن‌ها مواجه می‌شوید، مذاکره کنید و به یک راه حل مناسب دست پیدا کنید.
اگر چه مهارت مذاکره در محیط‌های کاری و در میان سیاست مداران کاربرد بیشتری دارد، اما در یک رابطه‌ی عاطفی هم می توان برای مدیریت رابطه از آن بهره برد. در ادامه به مواردی می‌پردازیم که با رعایت آن‌ها می توان یک مذاکره‌ی موفق داشت:

 بدانید هر فردی چه خواسته‌هایی دارد

آیا شما از آرزوها و امیدهای خودتان و دوست یا شریک زندگی‌تان با خبر هستید؟ باید از نوع نگاه خودتان و شریکتان به زندگی با خبر باشید تا درک کنید که بهتر است در کنار هم به کدام سمت حرکت کنید.

به دنبال اشتراکات باشید

وقتی در مورد نقاط مشترک گفت و گو کنید و تلاش کنید که برای دستیابی به نقطه مشترک مذاکره داشته باشید، خطر شکست در مذاکره کاهش می‌یابد. شما می‌توانید تا ابد در مورد تناقضات و تعارضات صحبت کنید. اما این کار بی‌فایده است.

مهم‌ترین مسائل و تعارضات را در رابطه بشناسید

اجازه ندهید که گفت و گوی شما تحت تأثیر مسائل بی‌اهمیت قرار بگیرد و مشکلات جزئی مانع یک مذاکره‌ی موفقیت‌آمیز بشوند. وقتی بدانید موضوع مذاکره چیست، به بی‌راهه نمی‌روید
اگر می‌بینید که گفت‌وگوی شما پیش نمی‌رود، برای مدتی مذاکره را متوقف کنید، از هم فاصله بگیرید و با تجزیه و تحلیل و آمادگی بیشتر به مذاکره بازگردید. در آخر می‌توان گفت که شما باید برای بررسی رابطه‌‌ای که در آن هستید از خودتان سوال‌هایی بپرسید: آیا انتظارات شما از رابطه عادلانه است؟
یک رابطه‌ سالم عشق و حمایت را وارد زندگی شما می‌کند. اما آیا شما به دنبال این هستید که فقط خودتان به این‌ها دست پیدا کنید؟ در یک رابطه سالم هر دو نفر باید احساس رضایت داشته باشند. آیا شما حاضرید رابطه‌ای را بپذیرید که غم و اندوه بی پایانی را به زندگی شما تزریق می‌کند؟ در این صورت شاید شما به چیزی کم‌تر و بی‌کیفیت‌تر از آنچه لایقش هستید، رضایت دارید. 
رابطه سالم، رابطه‌ای است که در آن به نیازهای هر دو فرد درگیر در رابطه توجه می‌شود و افراد با استفاده از مهارت‌های ارتباطی می‌توانند برای مشکلاتشان راه حل پیدا کنند. مدیریت رابطه منجر به ایجاد فضایی می‌شود که این امکان را در اختیار افراد قرار می‌دهد که با مشارکت و همیاری، نیازهایشان را برطرف کنند، به خواسته‌هایشان دست پیدا کنند و برای برطرف کردن نیازهای همدیگر تلاش کنند.
در چنین رابطه‌ای افراد از مهارت‌های حل مسأله برخوردارند و می‌توانند مشکلات را قبل از تبدیل شدن به یک معضل بزرگ حل کنند.
در ادامه مطالعه‌ی مقاله‌ی مهم‌ترین مهارت‌های ارتباطی در زندگی مشترک را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
در رابطه زناشویی یا دوستانه تان به مشکل برخورده اید؟ کیفیت عاطفی یا جنسی رابطه شما دچار کاهش قابل توجهی شده؟ به دنبال آگاهی از روش های مدیریت رابطه و نجات آن هستید؟
با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 

  


1 دیدگاه در “مدیریت رابطه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *