آیدانیتو > غر زدن
رشد و توسعه ی فردی

غر زدن

غر زدن

آدم های مختلف به دلایل مختلفی غر می زنند. بعضی به غر زدن عادت کرده اند، چون احتمالاً در خانواده و میان انسان هایی بزرگ شده اند که منفی باف و غرغرو هستند. آن ها ممکن است بی دلیل غر بزنند و اصلاً به رفتارشان آگاه نباشند.

به بیانی دیگر می توان گفت که ذهن آن ها به منفی بافی عادت کرده و نمی توانند نکات مثبت را ببینند. همچنین آن ها فکر می کنند که تنها واکنش ممکن در برابر مشکلات و سختی ها، غر زدن است.

عده ای دیگر غر می زنند چون فشار زیادی از جانب جامعه و اطرافیان به آن ها وارد می شود و تحت استرس شدید هستند. ممکن است این افراد تصور کنند که به هیچ عنوان نمی توانند از پس بحران ها بربیایند و به غر زدن متوسل شوند.

البته امروزه متخصصان به این نتیجه رسیده اند که غر زدن در حد متوسط ناسالم نیست و حتی می تواند مانع سکته قلبی و مغزی شود. نکته مهم این است که غرغرو بودن نباید به یک عادت تبدیل شود، منفی بافی را افزایش دهد و باعث آزار دیگران بشود.

 

 

 

 

راهکارهایی برای متوقف کردن غرزدن بیش از حد

در این جا به مهم ترین راهکارها برای کاهش غرزدن می پردازیم:

غر زدن بی فایده است

غر زدن کار هوشمندانه ای نیست. بلکه روشی برای ابراز هیجانات منفی است. به علاوه وقتی عصبانی هستید و غر می زنید فقط فردی که مقابل شما یا در کنار شما است را نگران و مضطرب می کنید. آدم ها از این که کسی مدام کنار گوششان چیزی را تکرار کند آزار می بینند.

شاید حتی فکر کنید که می توانید با غر زدن به کسی کمک کنید تا رفتاری را در او تغییر دهید. اما بهتر است بدانید که این کار بی فایده است.

مثلاً ممکن است بابت سیگار کشیدن همسرتان مدام به او غر بزنید. ولی باید بدانید که با این کار هیچ تأثیری روی او نمی گذارید و فقط شاید رفتار اشتباه او را تشدید کنید. هیچ چیز و هیچ کس با غر زدن تغییر نمی کند.

حل مسئله را یاد بگیرید

مهارت حل مسئله یکی از مهم ترین مهارت ها در جهت رشد و توسعه فردی است. همه ما در زندگی با مشکلات، تنش ها و مسائلی مواجه می شویم. اگر بلد باشیم که چطور با استفاده از مهارت ها و روش هایی از پس این مشکلات بر بیایم، هم سلامت روانی مان افزایش پیدا می کند و هم کیفیت زندگی مان بیشتر می شود.

با یادگیری مهارت حل مسئله، می توانیم مشکل را بشناسیم، هدفمان از حل مشکل را درک کنیم، موانع را شناسایی کنیم، راه حل های احتمالی را کنار هم بچینیم و بهترین راه حل را انتخاب کنیم.

کسی با غر زدن به جایی نمی رسد، اما با حل مسئله می توانیم به جای دست روی دست گذاشتن و منفعل بودن شرایط را بهتر کنیم.

توانایی های خودتان را بشناسید

همه ما گاهی در شرایط خیلی سختی گیر می کنیم و فکر می کنیم که هیچ راهی برای بهبود این شرایط وجود ندارد. اما واقعیت این است که ما توانایی ها و استعدادهایی داریم. وقتی زندگی سخت می شود، به جای این که تنها راهکار را غرزدن بدانید، به توانایی های خودتان فکر کنید. آیا شما نمی توانید به جای غر زدن شرایط را، حتی کمی، بهتر کنید؟

سخت نگیرید

اگر موقعیتی که در آن گیر کرده اید واقعاً دشوار است و به معنای واقعی کلمه کاری از دستتان بر نمی آید، به خودتان آسان بگیرید. حالا که نمی توانید شرایط و دنیای اطرافتان را بهتر کنید چرا با غر زدن به روان خود صدمه می زنید؟ اگر کنترل اوضاع از دست شما خارج است پس آسان بگیرید و با جریان زندگی همراه بشوید.

در ادامه مطالعه مقاله «مهارت های زندگی را یاد بگیریم» را به شما پیشنهاد می کنیم.

اگر زیاد غر می زنید یا غر زدن بیش از حد یکی از اطرافیان آزارتان می دهد، برای تغییر یا تعدیل این خصوصیت با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *