راهنمای مطالعه
شیوههای همسرداری
ما انسانها برای موفقیت در هر زمینهای نیاز به دانش و آگاهی داریم. اگر یک خریدار حرفهای باشیم، قبل از خرید محصول موردنظر در مورد ویژگیهای آن تحقیق میکنیم و قبل از استفاده، شیوهی صحیح استفاده از آن را یاد میگیریم. اگر قصد مهاجرت به کشور دیگری را داشته باشیم، قبل از رفتن به آنجا در مورد مسائل مختلف از جمله فرهنگ ساکنان آن کشور آگاهی کسب میکنیم تا وقتی زندگی در آن کشور را شروع کردیم، با انجام رفتاری نامناسب دچار مشکل نشویم.
ازدواج و آغاز زندگی مشترک، یک اتفاق مهم و شاید یک نقطهی عطف در زندگی هر شخصی است. پس مسلماً نمیتوان بدون علم و اطلاعات کافی در مورد ویژگیهای آن این تغییر بزرگ را آغاز کرد. ممکن است بعضی از ما این طور تصور کنیم که همین که کسی را دوست داشته باشیم کافی است و برای یک زندگی زناشویی موفق به چیزی بیشتر از عشق نیاز نداریم.
اما واقعیت این است که زندگی مشترک یک موقعیت خاص و پرچالش است و برای حفظ آن و افزایش کیفیتش باید از اصولی پیروی کرد. بهترین نامی که میتوان بر این اصول گذاشت، واژهی «همسرداری» است.
همسرداری شامل مهارتهایی است که همسران با رعایت آنها از خود، همسر و ازدواجشان مراقبت میکنند. و در جهت حفظ سلامت زندگی زناشویی قدم برمیدارند. در این مقاله به نکاتی مفید که رعایت آنها در همسرداری اهمیت فراوانی دارد، میپردازیم.
نکات همسرداری برای آقایان
مردها در یک زندگی مشترک چه نقشی دارند؟ آنها چطور میتوانند به حفظ یک رابطهی عاشقانه کمک کنند؟ رعایت چه نکاتی از جانب مردان در زندگی زناشویی اهمیت دارد؟
در این جا به بعضی از این نکات اشاره میکنیم:
- هیچ گاه همسر خود را تحقیر نکنید. توهین و بیاحترامی به همسر شما را از همدیگر دور میکند و ممکن است منجر به طلاق عاطفی شود.
- همیشه همسرتان را ستایش کنید و بابت زحمتهایی که میکشد از او تشکر کنید.
- هرگز در حضور همسرتان از زن دیگری تمجید نکنید.
- به مناسبتهای مختلف به همسرتان هدیه بدهید. لازم نیست هدایا گران قیمت باشند. همین که این حس را به او بدهید که به یادش هستید، کافی است.
- همسر خود را از فعالیتهای اجتماعی محروم نکنید و اگر او به درس خواندن یا کار کردن تمایل دارد، تشویقش کنید. در خانه ماندن و خانهداری وظیفهی زن نیست.
- هرگز در محیط خانه پرخاشگری نکنید و در رابطه با همسرتان رفتارهای خشونتآمیز نداشته باشید.
- به اعضای خانواده و بستگان همسرتان احترام بگذارید و با آنها با خوشرویی رفتار کنید.
- محبت خود را به او ابراز کنید و با استفاده از کلمات و جملات عاشقانه گرمای زندگی زناشویی را حفظ کنید.
- اگر تأمین هزینههای مادی زندگی بر عهدهی شما است و همسرتان خانهدار است، هرگز بابت این موضوع بر او منت نگذارید. همسر شما به اندازهی شما و شاید حتی بیشتر از شما در خانه کار میکند و دریافت حقوق مادی نشان دهندهی تلاش بیشتر نیست.
- لباسهای آراسته بپوشید، بوی خوش بدهید و به حفظ تناسب اندامتان اهمیت بدهید.
نکات همسرداری برای خانمها
زنان قطب دیگر زندگی زناشویی هستند و بدون شک با انجام فعالیتهایی و رعایت نکاتی میتوانند شور و صمیمیت را به زندگی مشترک تزریق کنند. در اینجا به شیوههای مناسب همسرداری خانمها میپردازیم:
- یک زن غرغرو نباشید. به ویژه اگر خانهدار هستید، زمانی که همسرتان از سرکار به خانه میآید، بیش از هر چیز به آرامش نیاز دارد و غرغر کردن شما میتواند به مشاجره ختم شود یا او را از شما فراری دهد.
- هرگز همسر خود را در مقابل دیگران سرزنش و تحقیر نکنید. بلکه در برابر دیگران از او تعریف کنید و با این کار موجب افزایش اعتمادبهنفس او بشوید.
- همسر خود را با دیگران مقایسه نکنید و ویژگیهای مثبت و منحصربهفرد او را ستایش کنید.
- از او توقعات مادی غیرمعقول نداشته باشید و مدام او را بهخاطر خواستههای مادی تحتفشار قرار ندهید.
- به اعضای خانواده و وابستگان همسرتان احترام بگذارید.
- اگر بحثی بین شما پیش آمد برای حل بالغانهی مشکل تلاش کنید و از مشاجره و دعوا بپرهیزید.
- پناه همسرتان باشید. در صورتی که شما خانهدار هستید و همسرتان بیرون از خانه کار میکند، فرد امنی برای او باشید تا در صورتی که فشارهای زندگی اجتماعی آزارش میدهد، وقتی وارد منزل میشود احساس امنیت و آرامش کند.
- لباسهای آراسته بپوشید، بوی خوش بدهید و به حفظ تناسب اندامتان اهمیت بدهید.
- همسرتان را در روابط با دوستانش محدود نکنید و اجازه بدهید که او در زندگی زمانی را به روابط دوستانهی مردانه اختصاص بدهد.
- مدام از همسرتان انتقاد نکنید. انتقادهای مداوم او را از شما دور میکند.
همسرداری به بیان سادهتر مجموعهای از روشهای کارآمد در جهت موفقیت یک زندگی مشترک است. بهتر است همهی ما قبل از ازدواج در زمینهی فنون و روشهای همسرداری اطلاعات جامع و کاملی کسب کنیم و در صورت مواجهه با تعارضات زناشویی عملکرد خودمان و همسرمان را در زمینهی همسرداری بازنگری کنیم.
در ادامه مطالعهی مقالهی «مشکلات زناشویی» را به شما پیشنهاد میکنیم.