آیدانیتو > روانشناسی تربیتی
رشد و توسعه ی فردی

روانشناسی تربیتی






 


روانشناسی تربیتی

روانشناسی مطالعه علمی ذهن و رفتار است. این رشته علمی در حوزه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و در بررسی رشد و تکامل انسان، سلامتی، رفتارهای اجتماعی، فرایندهای شناختی، ورزش، درمان های بالینی ، آموزش تربیت و… نقش اساسی دارد.

روانشناسی علم جدیدی است و بیشتر پیشرفت های آن در 150 سال اخیر اتفاق افتاده اند. اما ریشه های آن را می توان در یونان باستان پیدا کرد. در واقع فیلسوف هایی مثل سقراط و افلاطون هم به مفاهیمی می اندیشیدند که امروزه بسیاری از آموزه های روانشناختی را تشکیل داده اند. روانشناسی در حقیقت تلاش می کند تا در مورد دلیل رفتارها پژوهش کند، آن ها را  اندازه گیری و تحلیل کند و برای تغییر رفتارهای مخرب برنامه ریزی داشته باشد.

در حال حاضر این علم شاخه های مختلفی دارد و کسانی که به تحصیل در این رشته علاقه مند هستند، می توانند در گرایش های مختلفی مثل روانشناسی بالینی، روانشناسی عمومی، روانشناسی صنعتی روانشناسی تربیتی و… تحصیل کنند. در این مقاله تلاش کرده ایم که به معرفی روانشناسی تربیتی بپردازیم.

روانشناسی تربیتی چیست

یکی از مهم ترین و تأثیر گذارترین گرایش های علم روانشناسی، روانشناسی تربیتی است. در پاسخ به این سؤال که روانشناسی تربیتی چیست ، می توان گفت که این شاخه روانشناسی بر مطالعه علمی یادگیری انسان تمرکز دارد، از دو منظر شناختی و رفتاری یادگیری آن را بررسی می کند و این فرصت را برای پژوهشگران فراهم می کند که تفاوت های میان هوش، رشد شناختی، استعداد، انگیزه، مهارت خود مدیریتی و… را درک کنند و از نقش آن ها در یادگیری آگاه شوند.

امروزه متخصصان در سراسر جهان این مسئله را می دانند که نظام آموزشی چقدر مهم است و آموزش و پرورش چه تأثیر عمیقی بر رشد فردی انسان و آینده جامعه می گذارد. در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته بودجه زیادی صرف نظام آموزشی و پژوهشی در زمینه مسائل تربیتی و آموزشی می شود.

روانشناسی تربیتی به اهمیت اساسی تدریس، تربیت و یادگیری می پردازد و تلاش می کند تا با توجه به ویژگی های روانشناختی انسان ها، بهترین روش های آموزشی را که منجر به بیشترین یادگیری، شکوفایی استعدادها و پیشرفت و موفقیت تحصیلی می شوند، ارائه دهد.

رشته روانشناسی تربیتی

در حال حاضر در کشور ما، رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی بدون گرایش است، اما در مقطع کارشناسی ارشد گرایش های مختلفی دارد. یکی از این گرایش ها روانشناسی تربیتی است. کسانی که به این گرایش علاقه داشته باشند می توانند در مقطع ارشد به تحصیل در آن مشغول شوند. فارغ التحصیلان روانشناسی تربیتی معمولاً در مراکز مشاوره تحصیلی، آموزش و پرورش، مدرسه ها، مهدکودک ها، و به عنوان استاد دانشگاه مشغول به کار می شوند.

از جمله دروسی که این افراد در دانشگاه می خوانند می توان به نظریه های یادگیری، مشاوره و راهنمایی تحصیلی، روان سنجی، ارزشیابی آموزشی، روش های تغییر و اصلاح رفتار و… اشاره کرد.

در ادامه مطالعه مقاله روانشناسی بالینی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روانشناسی تربیتی و تحصیل در رشته روانشناختی تربیتی، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *