خانواده

روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی شاخه ای از علم روانشناسی و تمرکز آن بر اختلالات روانی، درک آن ها، ریشه های اختلالات و علل آن ها، علائم و نشانه های اختلالات، درمان بیماری های روانی و کمک به مراجعان برای رهایی از آسیب های روان شناختی و بهبود وضعیت روانی است. روانشناس های بالینی با ارزیابی های مختلف، یک مشکل یا اختلال روانی را تشخیص می دهند و با استفاده از خدمات مشاوره ای و روان درمانی که بر اساس نظریه های مختلف روان شناختی به وجود آمده اند، به مراجعان کمک می کنند.

آموزش و پژوهش در مورد فرضیه ها و سوال های متعدد روان شناختی هم از وظایف روان شناسان بالینی است. در گذشته اطلاعات کافی ای  در مورد ذهن، اختلالات روانی، بیماری های ذهنی و مشکلات روانی در دسترس نبود. به همین دلیل تصور می شد که منظور از بیماری فقط بیماری جسمی است.

در آن زمان بیماری های روانی را نتیجه جن زدگی یا حلول شیطان در روح انسان می دانستند. به همین دلیل با کسانی که از اختلالات روانی رنج می بردند، بدترین رفتارها را می کردند و برای نجات آن ها از دست شیطان، اجنه و ارواح خبیث آن ها را شکنجه می دادند، با زنجیر می بستند، با انواع شکنجه ها آزارشان می دادند و حتی می سوزاندند.

امروزه می دانیم که انواع مختلف اختلالات روانی می توانند انسان ها را رنج بدهند و جسم و روان به هیچ عنوان از همدیگر جدا نیستند. پژوهش ها نشان می دهند که عوامل روانی ریشه بسیاری از بیماری های جسمی هستند. به همین دلیل هر چه می گذرد، توجه انسان ها به روان و سلامت روانی بیشتر می شود و همان طور که همه می دانند بابت درمان ناراحتی های جسمی باید به متخصص مراجعه کنند، مراجعه به روانپزشک، روانشناس و مشاور در زمانه ما چیز عجیبی نیست.

 

رشته روانشناسی بالینی

افرادی که دوست دارند روانشناس بشوند و بیماران روانی را درمان کنند، می توانند در دانشگاه رشته روانشناسی بالینی را بخوانند. در کشور ما رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی که 4 سال طول می کشد، دارای سه گرایش روانشناسی عمومی، روانشناسی بالینی و روان سنجی است و در مقطع کارشناسی ارشد این رشته شامل ۶ گرایش روانشناسی سازمانی، روانشناسی شخصیت، روانشناسی کودک و نوجوان، روانشناسی بالینی، روانشناسی عمومی و روان سنجی است. افراد می توانند با توجه به علاقه شان در هر یک از این گرایش ها تحصیل و فعالیت کنند.

روانشناسان بالینی چه می کنند؟

آدم های مختلفی به روانشناسان بالینی مراجعه می کنند. از آدم هایی که با مشکلی کوچک در زندگی دست وپنجه نرم می کنند و گرفتار بحران شده اند گرفته تا کسانی که از اختلالات روانی جدی رنج می کشند. در طول جلسات روان درمانی مراجعان با مشکل یا بیماری شان آشنا می شوند، علائم و نشانه های آن را می شناسند، متوجه می شوند که چرا دچار مشکل شده اند و با کمک درمانگر تلاش می کنند که وارد مسیر دیگری بشوند و به وضعیت روانی خودشان بهبود ببخشند.

اگر چه یک روانشناس بالینی خبره، در حل انواع مشکلات و اختلالات توانمند است، پیشنهاد می شود که افراد برای مشاوره و راهنمایی گرفتن در زمینه مسائل و سردرگمی های کوچک از مشاوران کمک بگیرند و برای درمان  اختلالات روانی جدی به روانشناسان بالینی مراجعه کنند. در ادامه مطالعه مقاله «مشاوره خانواده» را به شما پیشنهاد می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رشته روانشناسی بالینی و حوزه های شغلی آن می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *