انتخاب رشته کنکور

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری

تقریباً دو تا سه روز بعد از اعلام نتایچ اولیه آزمون ورودی دانشگاه ها داوطلبان می توانند دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری را در سایت سازمان سنجش آموزش کشور مشاهده و دانلود نمایند. در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری لیست کلیه کد رشته محل های تحصیلی عرضه شده در دانشگاه و جزئیات مربوطه به آن ها به طور کامل ذکر شده اند. نکته مهم دیگر این که، دقیقاً همزمان با منتشر شدن دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری سامانه انتخاب رشته سایت سنجش نیز برای انتخاب رشته فعال می شود.

شمار زیادی از متقاضیان ورود به دانشگاه ها به دلیل قرار گرفتن برای نخستین بار در حال و هوای انتخاب رشته نگرانی بسیاری دارند. اما در صورت کسب اطلاعات کافی در رابطه با انتخاب رشته و همین طور جزئیات و نکات ذکر شده در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری دیگر نگرانی بابت این موضوع وجود نخواهد داشت.

مطلب حاضر نکات ریز و مهم را در قالب راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری خدمت شما ارائه می کند. این راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری می تواند نیاز شما را در رابطه با انتخاب رشته آزمون سراسری دانشگاه ها برآورده سازد. پس از مطالعه این مطلب و در صورت نیاز به راهنمایی و دریافت اطلاعات دقیق تر و کامل تر می توانید از کمک مشاوران تحصیل با تجربه استفاده کنید.

برای داشتن انتخاب رشته ای اصولی به مندرجات کارنامه توجه کنید.

کارنامه کنکور سراسری هر یک از داوطلبان بخش های مختلفی را در برمی گیرد که قبل از هرگونه اقدامی جهت انتخاب رشته ها باید به آن ها توجه کرد. در ادامه به ذکر عناوین هر بخش و ارائه توضیحاتی در رابطه با هر یک می پردازیم.

بخش اعلام علاقمندی

در بخش اعلام علاقمندی کارنامه کنکور سراسری علاقه یا عدم علاقمندی شما به انتخاب رشته های دانشگاهی در دانشگاه غیرانتفاعی و پیام نور درج شده است. مورد دیگر ذکر شده در این قسمت این است که آیا شما از سهمیه بهیاری و یا کارمندی برخوردار هستید یا خیر؟

نکته مهم: در اینجا باید این مورد مهم را خدمتتان عرض کنیم که در صورت عدم اعلام علاقمندی خود به ادامه تحصیل در انواع رشته های ارائه شده در دو دانشگاه غیرانتفاعی و پیام نور در زمان ثبت نام در آزمون ورودی دانشگاه ها می توانید این کار را در زمان انتخاب رشته انجام دهید. البته انتخاب رشته های این دو مرکز آموزش عالی با پرداخت هزینه و خریداری کارت اعتباری برایتان امکان پذیر است.

مشخصات ثبت نامی داوطلب

در این قسمت از کارنامه کنکور می توانید کلیه اطلاعات آزمونی و ثبت نامی خود را مشاهده نمایید. این اطلاعات، مواردی از جمله سال تولد، عنوان دیپلم، نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، ناحیه بومی، زبان خارجی، دین و کد دانش آموزی را شامل می شود. شما دوست عزیز داوطلب باید پس از بررسی دقیق اطلاعات مندرج در کارنامه در صورت مشاهده هر گونه مغایرتی با اطلاعات خود به وسیله دادن درخواستی به سیستم پاسخگویی سایت سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به اصلاح آن ها اقدام نمایید.

آخرین رتبه مجاز و رتبه در سهمیه داوطلب

این قسمت از کارنامه آزمون سراسری نمره کل نهایی، رتبه کشوری و همین طور وضعیت رتبه در سهمیه هر داوطلب را شامل می شود. نکته مهم و قابل ذکر این که رتبه کشوری برای انتخاب رشته آزاد و رتبه در سهمیه برای انتخاب رشته دانشگاه سراسری بررسی می گردند.

نمرات کسب شده و درصد دروس

درصدها و نمرات تمامی درس های اختصاصی و عمومی در این بخش از کارنامه کنکور درج گردیده است. جهت کسب اطمینان کامل از صحت و سقم این بخش حتماً آن را با کلید سؤالات کنکور سراسری مطابقت دهید.

درصد تأثیر رتبه و سوابق تحصیلی در زیر گروه ها و سهمیه

در صورتی که داوطلب دارای مدرک دیپلم نظام جدید در رشته های علوم انسانی، علوم تجربی، علوم و معارف اسلامی و ریاضی فیزیک باشد و البته سال اخذ دیپلمش از سال 84 به بعد باشد اعمال سوابق تحصیلی شامل حال وی می شود. برای این قبیل از افراد در برابر عبارت مشمول اعمال سوابق تحصیلی واژه “هستید” دیده می شود. توجه داشته باشید که با کلیک بر روی دکمه مشاهده سوابق تحصیلی می توانید به آسانی سوابق تحصیلی خود را مشاهده نمایید.

وضعیت مجاز بودن داوطلب به انتخاب رشته

در این قسمت از کارنامه آزمون سراسری ورودی دانشگاه ها وضعیت مجاز شدن داوطلب جهت انتخاب رشته در دانشگاه های سراسری، پیام نور، غیرانتفاعی و غیره درج شده است.

شناسه انتخاب رشته آزاد

شناسه انتخاب رشته دانشگاه آزاد بخشی است که می توانید آن را در انتهای کارنامه کنکور سراسری مشاهده کنید. به وسیله شناسه داده شده امکان ورود به سامانه انتخاب رشته آزاد برایتان امکان پذیر می شود.

چه تفاوتی بین رشته های نیمه متمرکز و رشته های متمرکز وجود دارد؟

باید عرض کنیم که رشته های عرضه شده در آزمون سراسری ورودی دانشگاه ها در دو دسته رشته های غیرمتمرکز و متمرکز تقسیم بندی می شوند. به دست آوردن حد نصاب نمره در آزمون و همین طور شرکت داوطلب در مصاحبه ملاک قبولی وی در رشته های نیمه متمرکز در نظر گرفته شده است.

کلیه داوطلبانی که در فرم انتخاب رشته خود رشته های نیمه متمرکز را وارد کرده اند در صورت کسب نمره لازم جهت انجام معاینات پزشکی، گرفتن آزمون عملی و مصاحبه علمی از آن ها دعوت به عمل می آید. در صورتی که فرد تمام این مراحل را با مؤفقیت پشت سر بگذارد گزینش وی نهایی اعلام می شود. نکته دیگر این که، داوطلب هیچ محدودیتی از بابت تعداد انتخاب ها در رشته های نیمه متمرکز ندارد. ولی تنها در مصاحبه دو رشته می تواند شرکت داشته باشد. اگر شما دوست عزیز داوطلب تمایل بیشتری به پذیرش در رشته های نیمه متمرکز دارید حتماً این رشته ها را در ابتدای فرم انتخاب رشته وارد کنید.

چگونه فرم انتخاب رشته کنکور را کامل کنیم؟

بعد از مطالعه جزء به جزء دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری رشته های انتخابی را در سه گروه بدبینانه، واقع بینانه و خوش بینانه تقسیم بندی کنید. رشته های بدبینانه به رشته هایی اطلاق می شود که داوطلب شانس بالایی در قبولی و پذیرش در آن ها را دارد.

اما رشته های انتخابی واقع بینانه به آن دسته از رشته هایی گفته می شود که امکان قبولی داوطلب با در نظرگرفتن تراز و رتبه های معقول است. توجه کنید که بیشتر رشته های انتخابی شما در این گروه قرار داشته باشند. انتخاب های خوش بینانه انتخاب هایی هستند که تنها با توجه به علاقه داوطلب و بدون در نظر گرفتن تراز و رتبه وی در فرم انتخاب رشته وارد می شوند.
نوشته حاضر توضیحاتی را در رابطه با راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری خدمت شما ارائه می کند. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات جامع تر سری هم به مقاله نرم افزار تخمین رتبه بزنید.
اگر سوالی در زمینه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ذهن تان را به خود مشغول کرده است، می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *