ترک اعتیاد

درمان اعتیاد






 


درمان اعتیاد

آدم های معتاد به مصرف یک ماده یا انجام یک رفتار وابسته هستند و این وابستگی به ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی شان آسیب های جدی وارد می کند. در واقع فرد معتاد با مصرف آن ماده و انجام یک رفتار خاص احساسات لذت بخش و آرامش بخشی را تجربه می کند و مدام به دنبال  تکرار آن احساس است.

مواد اعتیاد آور می توانند موادی مثل الکل، کوکائین، هروئین، داروهای آرام بخش، شیشه و… رفتارهای اعتیاد آور می تواند رفتارهایی مثل خرید کردن، ورزش کردن، کار، رابطه جنسی، استفاده از اینترنت، قمار و… باشد.

متأسفانه بعد از مدتی فرد معتاد باید برای تجربه احساس لذتی که قبلاً تجربه کرده، میزان ماده مخدر را افزایش بدهد یا رفتار اعتیاد آور را به مدت بیشتری تکرار کند. در واقع هورمون های شادی بخش به اندازه گذشته در مغز او ترشح نمی شوند مگر این که میزان مصرف را بالا ببرد.

اعتیاد به مواد مخدر و رفتارهای اعتیاد آور با ابتلا به اختلالات روانی ای مثل افسردگی و اضطراب رابطه مستقیم دارند. آدم های معتاد هر چقدر هم که با استعداد و توانمند باشند، به واسطه اعتیاد عملکرد مثبت شان در حوزه های تحصیلی و شغلی کاهش پیدا می کند، روابطشان با افراد خانواده و دوستان مختل می شود و ممکن است حتی درگیر جرم و رفتارهای بزهکارانه شوند.

اگرچه عوارض منفی اعتیاد بیش از اندازه است اما خوشبختانه درمان اعتیاد امکان پذیر است. روش های مختلفی برای رهایی از این بیماری آسیب زا وجود دارد. در این مقاله تلاش کرده ایم که به انواع روش های درمان اعتیاد بپردازیم.

روش های درمان اعتیاد

درمان اعتیاد به روش های مختلفی در سراسر جهان اتفاق می افتد، اما معمولاً ترکیبی از روش ها بهترین انتخاب ممکن هستند. در ادامه انواع روش های درمان اعتیاد را معرفی می کنیم:

سم زدایی

سم زدایی به معنای پاک شدن بدن فرد معتاد از مواد مخدر است و به روش های مختلفی انجام می شود. گاهی سم زدایی ناگهانی است و یک باره رخ می دهد. یعنی فرد به مدت حداقل هشت روز مواد مخدر مصرف نمی کند و بعد از پشت سر گذاشتن دوره ای بسیار سخت و طاقت فرسا پاک می شود.

گاهی اوقات هم فرد تحت نظارت پزشک قرار می گیرد و مواد مخدر را قطع و داروهای مختلفی را مصرف می کند. سم زدایی هایی که در بیمارستان و تحت نظر یک متخصص باشند، ماده مخدر را کم کم از بدن بیرون می کنند و علائم خماری راحت تر تحمل می شوند.

گروه های حمایتی

برنامه های حمایتی متعددی برای ترک اعتیاد وجود دارند این برنامه ها شامل گروه هایی از افراد معتاد هستند که ترک کرده اند یا در حال ترک کردن هستند و با شرکت در جلسات و گفت و گو و نیایش به همدیگر کمک می کنند تا فرایند درمان اعتیاد تسهیل شود.

جلسات روان درمانی

در بسیاری از مواقع، اختلالاتی مثل افسردگی و اضطراب علل زیربنایی اعتیاد هستند و فرد برای فرار از مشکلات عاطفی اش به ماده مخدر پناه می برد. در این وضعیت، جلسات روان درمانی کمک می کنند تا کسی که قصد ترک اعتیاد دارد، با درمان اختلالات روانی و عاطفی اش بار دیگر به سراغ مواد مخدر نرود.

در آخر می توان گفت که خوشبختانه راهکارهای زیاد و مناسبی برای درمان اعتیاد وجود دارند و اگر کسی قصدی جدی برای ترک اعتیاد داشته باشد، می تواند این بیماری را درمان کند.

در ادامه مطالعه مقاله «رابطه اعتیاد و افسردگی» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در مورد روش های درمان اعتیاد، می توانید با مشاوران باتجربه و حرفه ای آیدانیتو، در زمینه ترک اعتیاد تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *