آیدانیتو > حق طلاق
طلاق

حق طلاق

 

 

 

 

حق طلاق

حق طلاق که موضوع بسیار مهم و بحث برانگیزی در جامعه ما است، در واقع وکالت در طلاق است که از جانب مرد به زن داده می شود. در حالت عادی حق طلاق با مرد است و گاهی اوقات به دلایلی زن به سختی می تواند طلاق بگیرد.

حق طلاقی که از جانب مرد به زن اعطا می شود، در قالب یک سند تک برگی است که موقع عقد نکاح و با اطلاع سر دفتر ازدواج یا در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود. به عبارتی با این برگه زن از همسرش وکالت می گیرد و می تواند از جانب او وکیل انتخاب کند و با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق بدهد.

شرایط طلاق گرفتن با برخورداری از حق طلاق

همسران برای ثبت هر طلاقی به رأی دادگاه نیاز دارند و هیچ طلاقی بدون رأی دادگاه ثبت نمی شود. زنی که حق طلاق دارد باید برای همسرش وکیل رسمی دادگستری انتخاب کند. بسیاری از زنانی که این حق را دارند وقتی به دادگاه خانواده مراجعه می کنند، تصور می کنند که در فرایند طلاق نیازی به حضور همسرشان ندارند.

این تصور اشتباه است. برای صدور گواهی عدم امکان سازش، حضور زن و مرد الزامی است. به همین دلیل برای اثر بخشی وکالت نامه حاوی حق طلاق، وکیل دادگستری باید به جای شوهر حاضر شود.

بعد از حضور وکیل دادگستری، دیگر نیازی به امضا یا هر اقدام دیگری از جانب شوهر نیست و زن می تواند به تنهایی طلاق بگیرد. بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش، زن می تواند با برگه حق طلاق به یکی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه و طلاق خود را ثبت کند.

وکالتنامه حق طلاق

بهتر است همسران قبل از تنظیم وکالتنامه حق طلاق حتماً با یک وکیل با تجربه مشورت کنند. در بسیاری از مواقع سر دفتران ازدواج اطلاعات کافی از مراحل طلاق ندارند. به همین دلیل وکالتنامه ناقص می شود و فرایند طلاق را با مشکلات بسیاری مواجه می کند.

مهریه و حضانت فرزندان در حق طلاق

حدود اختتیارات در وکالتنامه حق طلاق، وضعیت مهریه را مشخص می کند. تعیین تکلیف در مورد حضانت فرزندان، نفقه و …  به توافقات زن و مرد و وکالت شوهر وابسته است.

چرا بعضی زنان به دنال حق طلاق هستند؟

گرفتن حق طلاق از جانب یک خانم، در کشور ما، بسیار بحث بر انگیز است. طلاق کاملاً در اختیار مرد نیست و بنابر شروط 12 گانه مندرج در عقدنامه، در شرایطی مثل عدم پرداخت نفقه از جانب مرد به مدت شش ماه و … زن می تواند طلاق بگیرد. اما بسیاری از زنان معتقدند که اثبات این شروط بسیار سخت است. مثلاً ممکن است زن بارها از جانب همسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفته باشد اما نتواند آن را در دادگاه اثبات کند.

گاهی اوقات هم دلایل یک زن برای طلاق در هیچ دادگاهی پذیرفته نیست. مثلاً ممکن است زن همسرش را دوست نداشته باشد یا همسرش به او خیانت کرده باشد. چنین شرایطی از سوی اکثر قاضی ها موجب صدور اجازه طلاق نمی شوند.

به طور کلی می توان گفت که طاقت فرسا بودن فرایند طلاق گرفتن، باعث شده است که زنان زیادی گرفتن حق طلاق را به سردرگمی در دادگاه های خانواده ترجیح بدهند.

در ادامه مطالعه مقاله «طلاق زن» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در مورد حق طلاق می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *