آیدانیتو > چهار راهکار برای درمان رخوت و بی حوصلگی
رشد و توسعه ی فردی

چهار راهکار برای درمان رخوت و بی حوصلگی






 

بی حوصلگی

بی حوصلگی برای هر کسی اتفاق می افتد. حتماً برای هر کدام از ما بارها پیش آمده است که زندگی، در نظرمان یکنواخت و خالی از هیجان شده و همین روزمرگی ما را بی حوصله کرده. در واقع در این شرایط حس می کنیم که زندگی آنقدر کسل کننده، قابل پیش بینی، و بی هیجان است که خودمان هم دچار رخوت شده ایم و نمی توانیم هیچ کاری انجام دهیم.

همچنین ممکن است شرایط زندگی طوری باشد که از جایگاه مان راضی نباشیم و این عدم رضایت موجب بی حوصلگی یا کم حوصلگی شده باشد. به عنوان مثال فرسودگی شغلی یک عامل مهم و تأثیر گذار در بی حوصلگی است. تحصیل در رشته ای که دوستش نداریم و زندگی با کسی که فرد مناسبی برای ما نیست هم می تواند منجر به بی حوصلگی شود.

از سویی دیگر بی حوصلگی یکی از علائم و نشانه های اختلال روانی افسردگی است. آدم های افسرده معمولاً به چیزها و فعالیت هایی که قبلاً مورد علاقه شان بود علاقه ای ندارند و دچار رخوت شده اند. اگر علت اصلی بی حوصلگی بیماری افسردگی باشد، تنها راه درمان ورود به فرایند جدی درمان و استفاده از جلسات روان درمانی و درمان هایی دارویی است. اما در مواقع دیگر می توان با ایجاد تغییراتی در زندگی بر بی حوصلگی غلبه کرد.

نشانه های بی حوصلگی

بی حوصلگی به طور کلی انرژی شما را می گیرد و عملکرد مثبت تان را کاهش می دهد، اما شایع ترین نشانه های آن شامل موارد زیر است:

  • به سختی از خواب بیدار شدن
  • چرت زدن در طول روز
  • مشکل تمرکز
  • بی علاقگی به فعالیت های تفریحی
  • بی علاقگی به برقراری ارتباط با دیگران
  • خوردن خوراکی های پر کالری
  • دراز کشیدن یا نشستن در یک جا و برای چند ساعت
  • شب بیداری و مشکل به خواب رفتن

درمان بی حوصلگی

اگر بی حوصلگی نتیجه یک اختلال روانی مثل افسردگی نباشد، می توانیم با استفاده از راهکارهایی و انجام تغییراتی بر آن غلبه کنیم. در اینجا به راهکارهای درمان بی حوصلگی می پردازیم:

بی کار نباشید

بی کار ماندن آدم ها را بی حوصله می کند. سعی کنید وقتتان را به بطالت نگذرانید. خودتان را سرگرم کنید و از انرژی خودتان برای انجام کاری کمک بگیرید. بی کاری آدم ها را تنبل و بی حوصله می کند.

اما این نکته را از یاد نبرید که کار اصلی و شغل شما باید مورد علاقه تان باشد. اگر بیشترین ساعات شبانه روز را صرف فعالیتی کنید که مورد علاقه شما نیست احتمال دارد که همچنان بی حوصله شوید.

 

یک مهارت جدید یاد بگیرید

یکنواختی انسان را بی حوصله می کند. این یکنواختی را می توانید با یادگیری یک مهارت جدید از بین ببرید. به عنوان مثال شروع کنید به یادگیری یک زبان جدید یا مهارتی مثل باغبانی، نجاری، سفال گری و…

تفریح کنید

تفریح کردن روحیه انسان را عوض می کند و به او انرژی می بخشد. هرازچندگاهی فعالیت های تحصیلی و شغلی را کنار بگذارید و فقط به استراحت و تفریح بپردازید. تفریح کردن انگیزه های شما را برای ادامه زندگی افزایش می دهد.

تغییر ایجاد کنید

اگر چیزی را دوست ندارید و یا از شرایطی راضی نیستید، به جای دست روی دست گذاشتن و بی حوصله شدن کاری کنید و تغییری ایجاد کنید. مثلاً اگر شغل تان یا رشته تحصیلی تان را دوست ندارید، قبل از این که دیر بشود، به فکر تغییر آن باشید و چنانچه زندگی مشترکتان ملال آور شده از یک مشاور کمک بگیرید.

در این مقاله به موضوع درمان بی حوصلگی پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله بی انگیزگی را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه راهکارهای غلبه بر بی حوصلگی می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *