زوال عقل سالمندان

از بیماری آلزایمر چه می دانید؟






 

بیماری آلزایمر

در پاسخ به این سوال که بیماری آلزایمر چیست می توان گفت که آلزایمر نوعی زوال عقل است و منجر به مشکلاتی در حافظه، شیوه تفکر و نحوه رفتار می شود. علائم و نشانه های این بیماری معمولاً با سرعت کمی رشد می کنند، در طول زمان بدتر و شدیدتر می شوند و در عملکرد و مسئولیت های روزمره اختلال ایجاد می کنند.

اکثر افراد مبتلا به آلزایمر 65 سال یا بیشتر دارند. بالا رفتن سن احتمال ابتلا به این بیماری را بالا می برد اما نمی توان گفت که آدم ها فقط در اثر پیری به این بیماری دچار می شوند. ابتلا به بیماری آلزایمر، در سنین پایین تر، اگر چه کمتر اتفاق می افتد اما ممکن است.

بیماری آلزایمر در طول زمان بدتر می شود. در اولین مرحله ابتلا به این بیماری، مشکلات حافظه خفیف هستند اما در مراحل بعد فرد ممکن است حتی توانایی حفظ یک مکالمه و واکنش نشان دادن نسبت به محیط را از دست بدهد.

در حال حاضر درمانی برای آلزایمر وجود ندارد. اما روش هایی برای تعدیل کردن نشانه های بیماری وجود دارند و پژوهش ها در مورد این بیماری ادامه دارد. اگرچه درمان های فعلی نمی توانند جلوی پیشرفت آلزایمر را بگیرند، می توانند سرعت تشدید نشانه ها را کاهش و کیفیت زندگی افراد مبتلا به آلزایمر و اطرافیانشان را افزایش دهند.

نشانه های آلزایمر

شایع ترین نشانه آلزایمر از یاد بردن چیزهایی است که به تازگی یاد گرفته شده اند. مغز ما مثل سایر اعضای بدنمان با بالا رفتن سن تغییر می کند. اکثر ما با بالا رفتن سن تغییراتی را در شیوه فکر کردن و به یادآوردن مسائل مختلف تجربه می کنیم.

این تغییرات در افرادی که آلزایمر دارند، شدیدتر و بیشتر هستند، دیگر علائم و نشانه های آلزایمر شامل موارد زیرند:

مشکلات ارتباطی

کسی که آلزایمر دارد گاهی در میانه یک مکالمه، رشته کلام را از دست می دهد. همچنین ممکن است نتواند منسجم حرف بزند، حرف های نامفهوم بزند یا مدام چیزی را تکرار کند.

 

اختلال در انجام کارهای روزمره

کارهای روزمره نیازمند تمرکز و به خاطر سپردن مسائل مختلف هستند. وقتی کسی مبتلا به آلزایمر است نمی تواند مثل گذشته آشپزی، رانندگی، باغبانی، نظافت و… را انجام دهد.

گم شدن

یکی از شایع ترین اتفاقاتی که برای مردان و زنان آلزایمری می افتد این است که وقتی بیرون از خانه هستند، آدرس را گم می کنند و فراموش می کنند که کجا هستند و قرار بوده که به کجا بروند.

نوسانات خلقی

گاهی اوقات یک فرد مبتلا به بیماری آلزایمر نوسانات خلقی شدیدی را نشان می دهد. به این شکل که ممکن است یک روز حالش خوب باشد و بگوید و بخندد و روز بعد غمگین و افسرده شود.

انزوای اجتماعی

از آنجایی که پذیرش نشانه های آلزایمر، برای بسیاری از افراد مشکل است، در نتیجه با فرد مبتلا به آلزایمر کمتر معاشرت می کنند و ممکن است خود فرد هم ترجیح بدهد، به علت بیماری اش، از جمع های مختلف فاصله بگیرد و در نتیجه تنها شود.

همان طور که گفتیم در حال حاضر درمان قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد اما با دارو درمانی و بعضی روش های غیر دارویی می توان نشانه های این بیماری را تعدیل کرد.

در ادامه مطالعه مقاله زوال عقل در سالمندان را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های تعدیل بیماری آلزایمر می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *