راهنمای مطالعه
بورسیه ارشد
بورسیه ارشد و تحصیل در کشوری دیگر، یکی از آسان ترین راه ها و البته هم هزینه ترین برای تحصیل در خارج از کشور است. دانشگاه ها و موسسات عالی هر ساله زمانی را برای پذیرش دانشجو از سایر کشورها در نظر می گیرند. بیشتر دانشگاه ها اول مارچ را آخرین روز ارسال مدارک اعلام می کنند اما این زمان ممکن است برای هر دانشگاه متفاوت باشد. اگر قصد دارید بورسیه ارشد بگیرید باید اطلاعات کافی، شرایط و مدارک لازم را داشته و تهیه کنید. و البته بدانید گرفتن بورسیه ارشد کار آسانی نیست و درگیری های بسیاری دارد بنابراین اگر به مانعی برخورد کردید، ولی سرد نشوید و مجدداً تلاش کنید در این راه می توانید از مشاوران آیدانیتو نیز کمک بگیرید.
بورسیه کارشناسی ارشد
برخی از دانشگاه ها در دوره ارشد با ارائه بورسیه ارشد دانشجو می پذیرند. دوره ارشد در برخی از کشورها یک سال و در برخی از کشورها دو سال است. به همین دلیل قبل از اخذ بورسیه ارشد، شرایط و دوره ها را بررسی کنید. کشور مقصد را انتخاب کنید و دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید و شرایط دانشگاه انتخابی خود را بررسی کنید.
بورسیه ارشد انواع مختلفی دارد و در هر کدام مقدار کمک هزینه ای که به دانشجو می شود متفاوت است. بنابراین انواع بورسیه های ارشد را بشناسید و متناسب با شرایط خود، بدانید که مایل به دریافت چه نوع درسی هستید. علاوه بر بررسی بورسیه ارشد، هزینه زندگی در کشور مورد نظرتان را نیز بررسی کنید. زیرا برخی از بورسیه های ارشد تنها هزینه تحصیل را شامل می شود.
شرایط بورسیه ارشد
برای اخذ بورسیه ارشد باید شرایط لازمه را داشته باشید. شرایط اخذ بورسیه ارشد برای هر دانشگاه مقداری متفاوت است. در ادامه چندی از شرایط بورسیه ارشد را توضیح می دهیم.
- سن: سن متقاضی باید متناسب با دوره تحصیلی باشد سن متناسب برای مقطع ارشد 24 تا 30 سال است. البته این به غیر از موارد استثنا است.
- مدرک تحصیلی: مدرک تحصیلی کارشناسی شما باید مدرکی معتبر باشد. هر چه قدر رتبه و اعتبار علمی دانشگاه شما بیشتر باشد راحت تر می توانید بورسیه ارشد بگیرید.
- معدل: نمره و معدل کارشناسی و گاهی دوره های قبلی نیز برای اخذ بورسیه ارشد امری مهم تلقی می شود. برخی از دانشگاه دارای شرط معدل هستند و فقط معدل بالای 14 یا 15 را پذیرش می کنند.
- مدرک زبان: قطعاً برای زندگی و تحصیل در خارج از کشور نیاز است زبان آن کشور را بدانید. دانشگاه پذیرنده نیز سطح زبان شما را بررسی می کند و شرایطی و حدودی برای پذیرش دارد. داشتن مدرک معتبر زبان مثل آیلتس، تافل، PTE برای اخذ بورسیه ارشد الزامی است. نمره قابل قبول آزمون های زبان برای هر دانشگاه و هر رشته متفاوت است بنابراین متناسب با شرایط دانشگاه مورد نظرتان اقدام به اخذ مدرک زبان کنید.
بورسیه برای ارشد
یکی از کشورهایی که مورد انتخاب دانشجویان قرار می گیرد، استرالیا است. استرالیا دوره ارشد تحقیقاتی ارائه می دهد. هر چند که پذیرش در دوره ارشد تحقیقاتی شرایط خاص خود را دارد اما این امکان را برای شما فراهم می کند که بعد از مقطع ارشد به تحصیل در دوره دکتری بپردازید.
اخذ بورسیه ارشد در کشورهای اروپایی بی نظیر آلمان، ایتالیا، و انگلیس نیز شرایط خاص خود را دارد. برای تحصیل در کشور آلمان نیاز است تا حدی به زبان آلمانی تسلط داشته باشید. هر چند در آلمان نیز دانشگاه های انگلیسی زبان وجود دارد. اما برای زندگی کردن و برقراری ارتباط نیاز است به زبان آن ها صحبت کنید.
پیشنهاد می کنیم مقاله بورسیه خارج از کشور را نیز مطالعه کنید.
برای اطلاع از شرایط و نحوه اخذ بورسیه ارشد کشور مورد نظرتان و بررسی هزینه ها می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.