آیدانیتو > اعتیاد کودکان
اعتیاد

اعتیاد کودکان






 


اعتیاد کودکان

اعتیاد در واقع یک بیماری مزمن است و زمانی اتفاق می افتد که کسی یک عادت غیر قابل کنترل داشته باشد و این عادت در استفاده از یک ماده مخدر یا انجام یک رفتار، علی رغم آگاهی از تبعات منفی آن، نمود پیدا کند. بسیاری از این رفتارها می توانند از نظر جسمی اعتیاد آور باشد و این به این معنی است که بدن فرد به آن ماده یا رفتار خاص وابسته شده است.

یعنی هر آنچه که موجب اعتیاد شده، در فرد معتاد احساس لذت و آرامش ایجاد می کند. در طول زمان فرد برای تجربه آن احساس لذت باید میزان مصرف ماده مخدر یا انجام رفتار خاص را افزایش دهد.

اعتیاد به مواد مخدر، الکل، خرید کردن، کار، ورزش کردن، قمار، استفاده از اینترنت، خوردن و… انواع اعتیاد هستند.

اگر چه اعتیاد کودکان در مقایسه با اعتیاد بزرگسالان کمتر اتفاق می افتد اما نمی توان از کنار این فاجعه عبور کرد و آن را بی اهمیت دانست. اعتیاد کودکان مخصوصاً در اقشار ضعیف جامعه و خانواده هایی که یکی از والدین یا هر دو معتاد هستند بیشتر دیده می شود.

کودکان معتاد مثل زنان معتاد معمولاً قربانیان اعتیاد هستند و همان طور که اعتیاد در زنان به واسطه شوهرانشان اتفاق می افتد، کودکان معتاد هم به دست پدر یا مادرشان به این دام می افتند.

اعتیاد در دانش آموزان

متأسفانه در حال حاضر، در کشور ما، اعتیاد در میان دانش آموزان فراگیر شده و اگر در مورد این معضل فکری جدی نشود می تواند عواقب خطرناکی داشته باشد. دانش آموزان امروز، جوانان و بزرگسالان فردا هستند. کسانی که باید جامعه را بسازند و موجب رشد و پیشرفت آن بشوند.

یکی از علل اعتیاد در دانش آموزان، در دسترس و ارزان بودن بعضی قرص ها است. قرص ترامادول و قرص دیفنوکسیلات از جمله قرص هایی هستند که به راحتی توسط دانش آموزان خریداری و مصرف می شوند و قابلیت اعتیاد آوری زیادی دارند.

علل اعتیاد کودکان

اعتیاد کودکان دلایل متعددی دارد اما مهم ترین علل آن شامل موارد زیر هستند:

  • زندگی در کنار والدین معتاد
  • زندگی در یک مرحله پرآسیب و جرم خیز
  • فقر مادی
  • دوستی با هم سالان مصرف کننده
  • مشکلات تحصیلی
  • مشکلاتی در روابط با مسئولین مدرسه

 

مقابله با اعتیاد کودکان

پژوهش ها نشان می دهند که اکثر کودکان معتاد در خانواده هایی متولد می شوند که اعضای خانواده درگیر اعتیاد هستند. به همین دلیل مقابله با اعتیاد می تواند به روش هایی مثل آموزش خانواده ها و آموزش مهارت های زندگی و بهترین شیوه های فرزند پروری صورت بگیرد.

اعتیاد در کودکان اغلب از محیط خانه و خانواده آغاز می شود. به همین دلیل آگاهی افراد خانواده از مضرات اعتیاد و اهمیت شیوه های فرزند پروری می تواند از اعتیاد کودکان پیشگیری کند. وقتی خانواده آگاه باشد، در صورت اعتیاد یکی از اعضای خانواده، همه برای ترک آن فرد تلاش می کنند، نه این که بزرگسالان علاوه بر خودشان کودکان را هم معتاد کنند.

البته در این شرایط ما به قوانین جدی حمایت از کودکان نیاز داریم. چون گاهی اوقات فقر مادی و فقر فرهنگی آن قدر شدید است که ادامه زندگی سالم کودک در چنین خانواده ای عملاً ممکن نیست و نهادهای مسئول باید او را از خانواده آسیب دیده جدا و بزرگسالان را وارد چرخه های حمایتی کنند.

البته اعتیاد در کودکان فقط در یک قشر خاص اتفاق نمی افتد و آگاهی خانواده ها برای هر خانواده ای در هر سطحی مفید است. گاهی اوقات فشار هم سالان، مشکلات تحصیلی و محیط و روابط غیرصمیمانه مدارس زمینه ساز اعتیاد کودکان هستند نه فقر و زندگی در کنار یک پدر و مادر معتاد. والدین آگاه در هر سطح اجتماعی ای می توانند از آسیب دیدن فرزندانشان جلوگیری کنند.

در ادامه مطالعه مقاله «اعتیاد در نوجوانان» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های ترک اعتیاد کودکان ، می توانید با مشاوران حرفه ای و باتجربه آیدانیتو، در زمینه ترک اعتیاد تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *