راهنمای مطالعه
ازدواج فامیلی
ازدواج فامیلی موضع بحث برانگیزی است. بسیاری از متخصصان علم پزشکی، افراد را از این ازدواج منع می کنند. از سوی دیگر می بینیم که در کشور خودمان ازدواج های فامیلی شایع هستند و همهی ما جملهی معروف «عقد پسر عمو و دختر عمو را در آسمان بسته اند» را شنیده ایم.
در این مقاله تلاش کرده ایم تا به تاریخچه ازدواج های فامیلی و معایب و مزایای احتمالی آن ها بپردازیم.
تاریخچه ازدواج های فامیلی
در طول تاریخ، در مقاطع مختلفی ازدواج فامیلی منع شده است. در اواسط قرن 19 میلادی، این ازدواج در کشورهای غربی رواج داشت. مخصوصاً تا سال 1860 و مدتی بعد از آن. اما کم کم ازدواج های فامیلی کاهش پیدا کردند و در نیمه دوم قرن 19، در بسیاری از ایالت ها ، در پی اصلاحاتی که در قوانین ایجاد شد، ازدواج فامیلی غیرقانونی اعلام شد. البته با وجود منع قانونی این ازدواج در کشوری مثل آمریکا، هنوز ازدواج های فامیلی در بعضی ایالت های این کشور اتفاق می افتند.
مشکلات ازدواج فامیلی
شاید سؤال بزرگ بسیاری از ما این باشد که علت مخالفت بسیاری از پزشک ها و متخصصان علم ژنتیک با ازدواج فامیلی چیست؟ از سویی می بینیم که این ازدواج را با ابتلا به بیماری های ژنتیکی مرتبط می دانند و آزمایش ژنتیک ازدواج فامیلی یکی از شایع ترین آزمایش ها است. از سویی دیگر شاهد تولد کودکان سالمی هستیم که والدینشان با هم نسبت فامیلی دارند.
ازدواج فامیلی و ژن های مشترک
ژن های مشترک میان زن و مردی که با هم ازدواج فامیلی می کنند می توانند زمینه ساز اختلالاتی در نوزادشان شوند. پژوهش ها نشان می دهندکه فرزندان حاصل از ازدواج های خویشاوندی، دو برابر دیگر کودکان به نواقص مادرزادی دچار می شوند. اما بعضی محققان هم معتقدند که ازدواج خانوادگی آن قدر هم که می گویند هولناک نیست.
ازدواج فامیلی در اسلام
دین اسلام ازدواج فامیلی را منع نمی کند و همان طور که در تاریخ اسلام می بینیم، این ازدواج الزاماً مشکلی ایجاد نکرده و نتیجه پیوند حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، مظهر شجاعت و انقلاب و صلح هستند.
ازدواج های فامیلی در جوامع امروز
امروزه ازدواج های فامیلی از همیشه کمتر اتفاق می افتد چون این پیوند در کشورهای غربی تقبیح می شود و بیشتر در کشورهای آسیایی و مسلمان رایج است. در شمال آفریقا و بخش های مرکزی و غربی آسیا هم این ازدواج اتفاق عجیبی نیست. البته با توجه به این که حساسیت ها نسبت به ازدواج فامیلی نسبت به گذشته کاهش یافته، امروزه شاهد این هستیم که در آمریکا چنین پیوندهای زناشویی در حال وقوع است.
رویکرد مناسب نسبت به ازدواج های فامیلی
در آخر می توان گفت که احتمال ابتلا به اختلالات ژنتیکی در ازدواج های فامیلی وجود دارد اما صد در صد و مطلق نیست. حتی ممکن است در شرایطی ازدواج فامیلی به نفع بعضی همسران باشد. چون آن ها همدیگر را می شناسند و نسبت به خصوصیات شخصیتی همدیگر آگاه هستند.
به بیان دیگر مهم ترین نکته قبل از تصمیم به ازدواج فامیلی و وابستگی مرد و زن به همدیگر، انجام آزمایش های پزشکی و آزمایش ژنتیک ازدواج فامیلی است تا در صورت وجود خطر از ازدواج جلوگیری شود.
مشاوره تلفنی ازدواج
امروزه مشاوره تلفنی بیشتر از همیشه محبوب و فراگیر است. با توجه به افزایش مسئولیتها، مشغولیتهای زندگی شهری، کمبود وقت و…آدمهای زیادی برای مشورت گرفتن، آگاهی، یادگیری و استفاده از دیدگاههای متخصصان حوزهی روانشناسی و مشاوره از مشاوره تلفنی استفاده می کنند.
مشاوره ازدواج یکی از خدمات مشاوره تلفنی و بسیار سودمند است. افرادی که در موقعیتی قرار گرفتهاند که نیاز به مشاورهی سریع دارند، در شهرها و روستاهایی زندگی میکنند که خالی از خدمات مشاورهای است، گفتوگوی رو در رو برایشان آسان نیست یا وقت ندارند که به مشاور مراجع کنند، میتوانند از مشاوره ازدواج تلفنی استفاده کنند و با کمک یک مشاور خانواده یا ازدواج تصمیم درستی بگیرند.
مشاوره تلفنی ازدواج در آیدانیتو
آیدانیتو یک فضای هوشمند آموزش و مشاوره تلفنی است. مشاوران متخصص ما در این فضا در حوزه های مختلف به مخاطبان خدمات مشاوره ای ارائه می دهند. ازدواج یکی از مهم ترین مباحث در مشاوره خانواده است. چنانچه قصد ازدواج فامیلی دارید و به این درک رسیده اید که باید با آگاهی زیادی وارد زندگی مشترک شوید، برای اطلاع از معیارهای ازدواج، سوالات قبل از ازدواج و ویژگی های یک ازدواج سالم و موفق، با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید.
در ادامه مطالعه مقاله «معیارهای ازدواج» را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مزایا و معایت ازدواج فامیلی ، می توانید با مشاوران حرفه ای و باتجربه آیدانیتو تماس بگیرید.