آیدانیتو > ازدواج اشتباه
زندگی مشترک

ازدواج اشتباه

ازدواج اشتباه

بدون شک تصمیم به ازدواج یکی از مهم ترین و تأثیرگذارترین تصمیم های زندگی است. بعد ازدواج و با خروج از زندگی مجردی و ورود به زندگی متأهلی، دریچه ای به سمت یک دنیای جدید به سوی انسان باز می شود. به همین دلیل کاملاً منطقی و عقلانی است که آدم ها با آگاهی و حساسیت زیاد همسر خود را انتخاب کنند.

 

 

همسر انسان مثل یک پیراهن نیست که هر زمان اندازه مان نبود یا به خوبی به تن نمی نشست، آن را از تن خارج کنیم و دور بی اندازیم. با اینکه طلاق گاهی اوقات اجتناب ناپذیر و تنها راه حل پیشِ روی یک زوج است، نمی توان منکر این شد که جدایی دردناک است و تأثیرات منفی زیادی بر ابعاد مختلف زندگی انسان می گذارد.

با این وجود، همه ما آدمی را می شناسیم که درگیر یک ازدواج اشتباه شده است و با یک زندگی مشترک ناسالم و نامناسب متحمل هزینه های مادی، جسمی و روانی زیاد شده است.

به چه دلیل آدم ها تن به ازدواج های اشتباه می دهند؟ چه عواملی آدم ها را در انتخاب همسر همیشگی زندگی شان دچار اشتباه می کند؟ یک ازدواج اشتباه به چه دلایلی اتفاق می افتد؟

دلایل ازدواج اشتباه

در اینجا به مهم‌ترین دلایل احتمالی ازدواج‌های اشتباه می‌پردازیم:

بالا رفتن سن

گاهی اوقات افراد سن شان بالا می رود و از ترس اینکه برای همیشه تنها بمانند، ازدواج می کنند. این افراد به اطرافیانشان نگاه می کنند که اکثراً ازدواج کرده اند و تشکیل خانواده  داده اند و مضطرب می شوند.

ممکن است این اضطراب و ترس از تنهایی باعث شود که فرد با اولین کسی که در زندگی سر راهش قرار می گیرد، ازدواج کند و اصلاً به این موضوع توجه نکند که آیا این فرد، همراه مناسبی برای او هست یا نه.

فرار از خانه پدری

اکثر آدم ها دوست دارند که در خانواده ای گرم و صمیمی زندگی کنند، اما روابط زناشویی و والد – فرزندی در همه خانواده ها صمیمی و سالم نیستند. ممکن است یک دختر یا پسر جوان فقط به این دلیل که می خواهد از خانواده مشتنج و از هم گسیخته خود فرار کند و بدون شناخت کافی از همسرش و حتی علاقه به او تن به یک ازدواج اشتباه بدهد.

ارزش های اجتماعی

در جوامعی که ازدواج یک ارزش است و بسیار ستایش می شود، بعضی از جوانان به اشتباه فکر می کنند که فقط باید ازدواج کنند و به این موضوع توجه نمی کنند که ازدواج الزاماتی دارد.

آن ها ازدواج می کنند که ازدواج کرده باشند و در زندگی مشترک با واقعیات تلخی مثل تفاهم نداشتن با همسرشان و لذت نبردن از تأهل و تعهد مواجه می شوند.

مسائل مالی

ازدواج کردن برای بعضی از جوانان، دست یابی به امنیت اقتصادی است. متأسفانه عدم استقلال مالی به ویژه در میان دخترانی که خودشان را ملزم به کار کردن و مستقل شدن نمی دانند، باعث می شود که همسرشان را یک منبع مال ببینند.

کسی که به خاطر امنیت اقتصادی ازدواج کند، برایش مهم نیست که از نظر اعتقادی، سطح فرهنگ، میزان تحصیلات، علائق و سرگرمی ها، اهداف و … با همسرش نقاط مشترک داشته باشد. اما با یک ازدواج اشتباه و کورکورانه پا به زندگی ای می گذارد که خالی از عشق و تفاهم است و در طولانی مدت دچار خلاء عاطفی می شود.

 

مسائل جنسی

بدون شک ازدواج یک روش سالم و امن برای رفع نیازهای جنسی است. اما هدف از زندگی مشترک فقط رابطه جنسی نیست. آدم ها نیازهای عاطفی هم دارند و برای دست یابی به آرامش  باید رابطه ای صمیمانه داشته باشند و بتوانند افکار و احساساتشان را با هم سهیم شوند.

اگر کسی صرفاً برای ارضای نیازهای جنسی اش ازدواج کنند، احتمالاً بعد از گذشت مدتی و رسیدن به آرامش جنسی متوجه می شود که مسائل دیگر هم در ازدواج اهمیت دارند و البته ممکن است خیلی دیر به این آگاهی برسد.

چشم و هم چشمی

این حالت بیشتر در میان دختران دیده می شود. آدم‌هایی که اهل چشم و هم چشمی هستند با حضور در مجالس عروسی مجلل دچار احساس مخرب حسادت می شوند یا ممکن است بعد از شنیدن خبر ازدواج یکی از افراد فامیل که با او خصومتی دارند یا چند سال از او بزرگتر هستند، دچار اضطراب شوند.

در چنین شرایطی ممکن است این افراد برای رساندن این پیام به دیگران که «من هم می توانم ازدواج کنم و چیزی کمتر از دیگران ندارم»، با کسی که شناخت کافی از او ندارند یا اصلاً دوستش ندارند ازدواج کنند.

ملال

ازدواج راه حلی برای تزریق هیجان به زندگی نیست. اما بعضی جوانان وقتی به ملال می رسند و به نوعی حوصله شان سر می رود، برای ایجاد تنوع در یک زندگی یکنواخت و برای فرار از روزمرگی ازدواج می کنند.

هر انسان بالغی می داند که ازدواج یک بازی نیست و تصمیمی برای تغییر مسیر زندگی است نه روشی برای سرگرمی و مقابله با ملال.

هیجانات شدید و زودگذر

هیجانات شدید و بی پایه می توانند فرد را دچار اشتباه کنند. به عنوان مثال یک دختر یا پسر زیبا می تواند آدم های زیادی را عاشق خودش کند. این اتفاق مخصوصاً در دوران نوجوانی یا اوایل جوانی شایع تر است.

فرد بدون شناخت کافی عشق پرشوری را تجربه می کند و بدون شناخت کافی ازدواج می کند. چنین ازدواجی در اکثر مواقع اشتباه است و در طولانی مدت به بن بست می رسد.

مشکلات روانی

متأسفانه بعضی جوانان یا خانواده ها فکر می کنند که ازدواج یک روش درمانی برای بیماری های روانی است. ممکن است جوانی مبتلا به افسردگی، اضطراب یا سایر اختلالات روانی باشد و به امید درمان ازدواج کند. قطعاً این ازدواج اشتباه است و علاوه بر خود فرد به همسرش هم آسیب می زند.

ازدواج اجباری

ازدواج اجباری در زمان های قدیم بیشتر شایع بود اما متأسفانه هنوز در برخی نقاط دنیا و بعضی شهرهای کشورمان اتفاق می افتد. ممکن است خانواده ها بر اساس رسوم غلط باعث ازدواج دختر کم سن و سالی بشوند یا بدون رضایت دختر یا پسرشان، همسر او را انتخاب کنند.

چنین ازدواجی نه تنها اشتباه، بلکه یک آزار عمیق است و زندگی دختر یا پسر جوان را نابود می کند.

در ادامه مطالعه‌ی مقاله‌ی «معیارهای ازدواج» را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

چنانچه قصد دارید با شخصی ازدواج کنید اما مطمئن نیستید که این ازدواج موجب آرامش و خوشبختی شما شود، می توانید برای آگاهی از ویژگی های یک ازدواج موفق با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *