آیدانیتو > ارشد الهیات
الهیات و معارف اسلامی

ارشد الهیات






ارشد الهیات

معرفت همواره تحت عنوان شناخت تعریف می شود. شناختی که نخستین مرحله از قدم برداشتن در مسیر قرب الهی و آشنایی با آن است. در حقیقت هر چه شناخت و معرفت وسیع تر و بیشتر شود قرب به خداوند کامل تر می شود. تا جایی که قلب انسان وابستگی خاصی نسبت به خداوند پیدا می کند و در همه حال متوجه اوست. هدف اصلی از ایجاد رشته محبوب و شناخته شده الهیات نیز گام گذاشتن در همین مسیر است. مسیری که در آن به کمک توکل، تلاش، پژوهش، تحقیق و مطالعه می توان به شناخت خوبی از خداوند و خود دست پیدا کرد. در مورد بازار کار رشته الهیات می توان گفت که فرد دانش آموخته این رشته تحصیلی پرطرفدار می تواند به اموری همچون تبلیغ کردن معارف اسلامی در سطوح عمومی، نشر و گسترش معارف اسلامی در کشورهای مختلف دنیا و تدریس کردن در مراکز فرهنگی و آموزشی اشاره کرد. در این مقاله، به بحث در مورد ارشد الهیات برای شما دوستان گرامی می پردازیم. پس ما را همراهی کنید تا اطلاعات ضروری را در رابطه با ارشد الهیات به دست آورید.

کارشناسی ارشد الهیات

رشته الهیات در مقطع ارشد چند گرایش را شامل می شود که تحت عنوان مجموعه هایی مجزا در دفترچه انتخاب رشته آورده شده اند. در زیر به این گرایش ها برای شما دوستان داوطلب و متقاضی شرکت در آزمون ارشد الهیات می پردازیم.

  • ادیان
  • فلسفه و کلام
  • فقه و حقوق
  • علوم قرآن و حدیث

در این بخش پاره ای توضیحات را راجع به چند مورد از گرایش های ذکر شده بیان می داریم.

گرایش ادیان

هر دانشجو با تحصیل در این گرایش از ارشد الهیات با تاریخ گسترش و ظهور ادیان زنده دنیا در هر سه منطقه شبه جزیره هند، خاور دور و خاورمیانه آشنایی لازم را پیدا می کند. علاوه بر این، سه بخش مهم و اساسی اخلاق، عقاید و آداب و احکام هر کدام از ادیان نیز در این گرایش مورد مطالعه قرار می گیرند. لازم به ذکر است که در گرایش ادیان فرد پژوهشگر به دنبال فهم و درک مواضع مشترک و شناسایی آن است و به هیچ وجه در صدد بطلان دین و اثبات حقانیت آن ها نیست. از طرف دیگر، در کنار مطالعه عرفان به عنوان یکی از مباحث مقایسه ای و کسب اطلاعات و آشنایی لازم در مورد عرفان اسلامی مروری هر چند مختصر بر ادیان مرده و ابتدایی همچون مزدکی و مانوی نیز در این گرایش توسط دانشجو صورت می گیرد.

گرایش فلسفه و کلام

دانش فلسفه و کلام در میان دانش هایی قرار دارد که در مکتب های مختلف اعتقادی علی الخصوص در فرهنگ اسلامی به آن توجه خاصی می شده است. این دو علم جامع در طول تاریخ زندگی بشر گاهی به شکل تلفیقی و گاهی به صورت جداگانه مطرح شده است. عصر حاضر را می توان تحت عنوان عصر گفتگوی ادیان و تمدن های مختلف و برخورد و تلاقی آن ها شناخت. این امر بدون کسب شناخت مکاتب مهم فلسفی کلامی در جستجوی حل شبه های مطرح شده از طرف متفکران سایر مکاتب میسر نخواهد شد.

منابع ارشد الهیات

هر یک از شما داوطلبان گرامی جهت شرکت در کنکور ارشد الهیات ملزم به مطالعه منابع و جامع و کاملی هستید. در میان بهترین و جامع ترین منابع می توان به کتبی همچون تفسیر الصراط المستقیم، البرهان فی تفسیر القرآن، الاتقان فی علوم القرآن، آموزش علوم قرآن، مجمع البیان فی تفسیرالقرآن، مبادی العربیه، قواعد کاربردی زبان عربی و تاریخ حدیث اشاره کرد.
در این مقاله به تحلیل و بررسی ارشد الهیات پرداختیم. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات جامع تر سری هم به مقاله گرایش های ارشد الهیات و معارف اسلامی علوم قرآنی بزنید.
اگر سوالی در زمینه ارشد الهیات ذهنتان را به خود مشغول کرده است، می توانید با مشاوران تحصیلی آیدانیتو تماس بگیرید


0 thoughts on “ارشد الهیات”

  1. صدیقه صفایی گفت:

    ببخشید می شه یه اطلاعاتی هم در مورد بازار کار فارغ التحصیلان ارشد الهیات بدید؟

    1. آیدانیتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      به عنوان معلم، سردبیر، کارشناس و مدیر آموزش، مدیر روابط عمومی، مجری رادیو وتلویزیون، مدیر انتشارات و نويسنده می توانید به فعالیت بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *