آیدانیتو > اراده قوی
رشد و توسعه ی فردی

اراده قوی

 

اراده قوی

واکنش اراده ای، در واقع واکنشی به یک درگیری درونی است. شما می خواهید کاری مثل سیگار کشیدن یا یک خوردن یک غذای پرکالری را انجام بدهید در حالی می‌دانید این کار اشتباه است. یا اینکه باید از جا بلند بشوید و به باشگاه بروید، اما ترجیح می دهید که این کار را انجام ندهید.

قشر جلوی مغز (بخشی از مغز که دقیقا پشت پیشانی شماست) بخشی است که به ما برای کارهایی مثل تصمیم گیری و تنظیم رفتار کمک می کند. درحقیقت رفتارهایی که نیازمند اراده هستند با این بخش مغز مرتبط اند.

برای اینکه بتوانیم نیازی های ناگهانی مان را کنترل کنیم و تصمیم بگیریم، بخش جلوئی مغز نیازمند مراقبت است. برای برخورداری از یک اراده قوی و عملکرد مثبت و تأثیر گذار باید غذاهای مفید بخوریم و به اندازه کافی بخوابیم تا این قسمت مغز مسئولیتش را به خوبی انجام دهد.

چطور صاحب اراده قوی بشویم؟

در اینجا به عواملی می پردازیم که می توانند اراده ما را قوی کنند:

مدیریت استرس را یاد بگیرید

برای اینکه اراده قوی ای داشته باشیم باید یاد بگیریم که استرس هایمان را مدیریت کنیم. وقتی تحت استرس شدید قرار می گیریم انرژی بدنمان برای رفتاری غریزی  و تصمیم گیری برای اهداف کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد. و وقتی شدیداً مضطربیم، بخش جلویی مغز در نبردی برای انرژی شکست می خورد.

پژوهشگران معتقدند که متوقف کردن کارها و چند نفس عمیق کشیدن درزمانی که استرس ها بیش از حد هستند، می تواند شروعی برای مدیریت استرس و ارتقای اراده باشد.

خودتان راتشویق کنید که به برنامه تان متعهد بمانید

برای اینکه تعهد به برنامه آسانتر باشد، گفت وگوهای درونی می توانند نقش بسیار تأثیرگذاری داشته باشند. نتایج پژوهشی نشان داد بین گفتن «من نمی توانم» و «من این کار را نمی کنم» تفاوت زیادی وجود دارد.

نتایج این پژوهش گویای این نکته بودند که برای به دست گرفتن کنترل اوضاع، استفاده از عبارت «من این  کار را نمی کنم» تأثیر گذارتر است وکمک می کند که به برنامه متعهد بمانید و عادت های منفی را از بین ببرید.

هربارکه به خودتان می گویید: «من نمی توانم» در واقع در چرخه ای گرفتار می شوید که محدودیت هایتان را به شما یادآوری می کند. این واژه ها به این معنی هستند که شما خودتان را وادار به انجام کاری می کنید که نمی خواهید پس به جای تنبیه کردن خودتان با گفتن «من نمی توانم آن کار بد را انجام بدهم» بگویید «من آن کار را انجام نمی دهم».

به اندازه کافی بخوابید تا مغزتان بتواند انرژی را بهتر مدیریت کند

محرومیت از خواب نوعی از استرس مزمن است که چگونگی استفاده از انرژی توسط بدن و مغز را ناقص می کند. ما برای اینکه بتوانیم اراده ای قوی داشته باشیم نیازمند انرژی وتمرکز هستیم. دو عاملی که با وجود اختلالات خواب می توانند شدیداً مختل شوند.

نمی توان از یک آدم کم خواب انتظار داشت که به برنامه درسی یا کاری اش متعهد بماند و از حداکثر استعدادها و توانمندی هایش استفاده کند.

تمرینات مدیتیشن انجام بدهید

همان طور که تمرینات مدیتیشن بر افزایش توجه، تمرکز مدیریت استرس و خود آگاهی اثر دارد، می تواند به برخورداری از یک اراده قوی هم کمک کند. تغییرات ناشی از مدیتیشن نیازمند تمرینات مادام العمر نیست تغییرات مغز بعد از گذشت هشت هفته از تمرینات روزانه مدیتیشن، خودشان را نشان می دهند.

ورزش کنید و تغذیه بهتری داشته باشید

یکی دیگر از عوامل مهمی که می تواند تاب آوری شما را در برابر استرس بالا ببرد و اراده تان را قوی کند، تمرینات ورزشی منظم است. تمرینات آرام سازی و ذهن آگاهی ای مثل یوگا و همچنین ورزش های فیزیکی جدی بسیار مفید هستند.

همان طور که قبلا اشاره کردیم غذایی که ما به بدنمان می دهیم بر انرژی مغزی ما اثر می گذارد. خوردن غذاهایی که حاوی میوه ها و سبزیجات هستند وخارج کردن غذاهای فرآوری شده از رژیم غذایی انرژی ما را افزایش می دهد و به ما برای دست یابی به یک اراده قوی کمک می کند.

ورزش کردن و غذای مناسب، نه تنها اراده را قوی می کند بلکه باعث می شود حس بهتری داشته باشید و شادتر شوید.

انجام کارهای بی اهمیت را به تعویق بی اندازید و برهدف تمرکز کنید

به تعویق انداختن کاری که هدف اصلی شما نیست، می تواند تأثیر گذار باشد. سعی کنید عواملی که حواستان را پرت می کند، تفریحاتی که می توانند بعداً انجام شوند، معاشرت هایی که می توانند در آینده اتفاق بی افتند، وسایل الکترونیکی، شبکه های اجتماعی، بازی های کامپیوتری و……را کنار بگذارید و برآنچه می خواهید به دست بیاورید متمرکز شوید.

اراده قوی نیازمند تمرکز است.

در ادامه مطالعه مقاله «مهارت تصمیم گیری» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاع از روش های تقویت اراده، می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *