مشکلات جنسی، مسائل عاطفی و ارتباطی

شوهر وابسته

 

شوهر وابسته

زن های زیادی در جمع دوستان یا جلسات مشاوره خانواده از وابستگی همسرشان به مادر یا خانواده اش گلایه می کنند. شوهر وابسته معضل زندگی بسیاری از زنان متأهل است.

چنین مردهایی در مورد هر مسأله ای با مادرشان مشورت می کنند. از او کمک می گیرند و گاهی اوقات این مادر مرد است که تصمیم گیرنده اصلی زندگی پسر و عروسش است.

شوهر وابسته دوری از مادرش را به سختی تحمل می کند و تماس های تلفنی یا حضوری اش با او بیش از حد است. شاید او حتی نتواند در حوزه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی، بدون همراهی مادرش عملکرد مثبتی داشته باشد.

البته نوع رفتار و روابط یک فرد با اعضای خانواده اش اهمیت زیادی دارد. بهتر است کسانی که قصد ازدواج دارند به این نکته حتماً توجه کنند و رابطه نامزدشان را با والدین و خواهر یا برادرش بررسی کنند تا بتوانند خیلی چیزها را در مورد آینده پیش بینی کنند.

اما این یک واقعیت است که وابستگی ویژگی سالمی نیست و می تواند سلامت زندگی مشترک را به خطر بی اندازد.

وابستگی یا دلبستگی

وابستگی و دلبستگی دو موقعیت کاملاً متفاوت هستند و نباید این دو را با هم اشتباه گرفت. آدم های وابسته نمی توانند به تنهایی از عهده کارهایشان بر بیایند. آن ها از تنهایی وحشت دارند و وقتی از فردی که به او وابسته اند دور می شوند، آشفته و مضطرب اند و دست و پایشان را گم می کنند.

اما دلبستگی موجب می شود که در عین اینکه کسی را عمیقاً دوست داریم و در قلبمان جای مخصوصی برای او داریم بتوانیم به تنهایی مسئولیت های زندگی شخصی را انجام دهیم و وقتی از او دور هستیم، به جای محدود کردنش و تقاضا از او برای اینکه هر چه زودتر پیش ما برگردد، آرزو می کنیم که هر جا هست خوشحال و راحت باشد.

یک شوهر دلبسته با یک شوهر وابسته تفاوت قابل توجهی دارد. دلبستگی یک مرد به مادرش نشانه ای از سلامت ذهنی اش است اما وابستگی نگران کننده است.

نقش والدین در وابستگی فرزندان

فرزندان وابسته معمولاً والدینی دارند که شدیداً از تنهایی و تنها ماندن می ترسند و فرزندشان را از سنین پایین به خودشان وابسته می کنند تا در زمان بزرگسالی فرزند و پیر شدن خودشان تنها نمانند.

آن ها آنقدر به فرزند محبت می کنند که او همیشه به پدر و مادرش احساس دین دارد و خودش را ملزم می داند که حضور آن ها را در هر موقعیتی در کنار خود داشته باشد.

چه باید کرد؟

سؤال بزرگ و مهم زنانی که از زندگی با یک شوهر وابسته رنج می کشند این است که چه باید بکنند؟

آیا این مشکل قابل حل است؟ آیا می توان رفتار یک همسر وابسته را تغییر داد؟ در اینجا به مهم ترین راهکارها برای تعامل با یک شوهر وابسته اشاره می کنیم:

برقراری رابطه صمیمانه با خانواده همسر

به کسی که همسرتان به او وابسته است نزدیک شوید. اگر این شخص مادرش است، با مادرشوهرتان رابطه صمیمانه ای برقرار کنید تا خودش را رقیب شما نداند. در این صورت همسرتان از این رابطه خیلی خوشحال خواهد شد و ممکن است کم کم وابستگی اش به مادر کاهش پیدا کند و به سمت شما متمایل شود.

با شوهر وابسته صحبت کنید

در یک مکالمه آرام و منطقی و در کمال احترام سعی کنید ناراحتی خود را برای او بیان کنید. برای همسرتان توضیح دهید که دخالت های مادرش چه  تأثیری بر زندگی شما گذاشته و چه عواقبی خواهند داشت.

همسرتان را توانمند کنید

معمولاً آدم های وابسته در بسیاری از مهارت های فردی ضعیف هستند. به همین دلیل نمی توانند به تنهایی از عهده زندگی بر بیایند. اگر به او کمک کنید تا بعضی مهارت هایی مثل تصمیم گیری و حل مسئله را یاد بگیرد و این مهارت ها در او درونی شوند، ممکن است وابستگی اش کم کم کاهش پیدا کند.

برای یادگیری این مهارت ها می توانید کتاب هایی را در اختیار او قرار دهید یا او را راهنمایی کنید تا در کلاس های مهارت های زندگی ثبت نام کند.

غر نزنید

غر زدن مداوم به همسر، نه تنها او را تغییر نمی دهد، بلکه او را بیشتر به سمت مادرش هٌل می دهد. به جای این نقش آسیب زا سعی کنید با رفتارهای خوب و مناسب همسرتان را به خودتان نزدیک کنید و پناه عاطفی او بشوید.

مراجعه به مشاوره خانواده

اگر فکر می کنید که هیچ کاری از دست شما بر نمی آید و وابستگی همسرتان شدیداً شما را عذاب می دهد، از همسرتان خواهش کنید که همراه با شما به یک روانشناس یا مشاور خانواده مراجعه کند.

یک شخص سوم در صورت متخصص بودن به همسرتان کمک کند تا با الگوهای فکری و رفتاری اشتباهش آشنا شود و برای تغییر آن ها تلاش کند.

در ادامه مطالعه مقاله «شوهر خسیس» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه راهکارهای مناسب برای حل مشکلات زناشویی با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *