زندگی مشترک

ازدواج و زندگی مشترک

زندگی مشترک

تصمیم به آغاز یک زندگی مشترک، تصمیمی مهم و شاید یک نقطه‌ی عطف باشد. مخصوصاً در دنیای امروز که شکل ازدواج و زندگی مشترک متفاوت از گذشته است و افراد با بررسی عوامل بسیاری تن به تغییر سبک زندگی‌شان می‌دهند، زندگی مجردی را پشت سر جا می‌گذراند و به منظور یک همراهی همیشگی با شخص دیگری زیر یک سقف قرار می‌گیرند.

انسان‌ها در گذشته ازدواج می‌کردند چون ازدواج به نوعی یک اجبار بود یا شکلی از زندگی که منافع اقتصادی بیشتری داشت.

با بچه‌دار شدن بر تعداد نیرو‌های کار افزوده می‌شد، با ازدواج امنیت زنان بیشتر تأمین می‌شد و تشکیل خانواده با نگاهی به دوران کهنسالی انتخاب هوشمندانه‌ای بود. اما امروز معیارهای افراد برای آغاز یک زندگی مشترک بسیار فراتر از این‌هاست.

بیشتر انسان‌های امروز به دنبال ازدواجی عاشقانه، سرشار از تفاهم و همراه با هم‌افزایی و رشد مداوم هستند.

در روزگار ما هر چه انسان‌ها آگاه‌تر باشند، بیشتر تلاش می‌کنند تا قبل از ازدواج نسبت به شریکشان شناخت پیدا کنند و بعد وارد یک زندگی مشترک بشوند.

اما همه چیز به ازدواج و شروع زندگی مشترک ختم نمی‌شود. زندگی یک زوج مثل یک کودک همیشه احتیاج به مراقبت دارد. اگر همسران به ملزومات زندگی دونفره‌شان بی‌توجهی کنند و برای حفظ سرزندگی آن تلاش نکنند زندگی مشترک سرد و یکنواخت خواهد شد و علاقه‌ی بین زوجین رنگ خواهد باخت.

در این مقاله سعی می کنیم موارد مهمی را برای حفظ یک زندگی مشترک سالم، پایدار و موفق مطرح کنیم:

هر روز متعهد باشید

وقتی آدم‌ها به عشق فکر می‌کنند، رفتارهای عاطفی، شور و شوق و صمیمیت اولین چیزهایی هستند که به ذهنشان خطور می‌کنند. اما در حقیقت این تعهد است که اولین عامل برای پیشبینی رضایت رابطه در طول زمان است.

تعهد تصمیمی است که زوج‌ها برای ورود به زندگی مشترک می‌گیرند. زوج‌هایی که هر روز تعهدشان را تجدید می‌کنند و با کلام و رفتار این تعهد را اثبات می‌کنند، زندگی مشترک موفق‌تری دارند.

به همدیگر احترام بگذارید

احترام لازمه‌ی یک زندگی مشترک است. هرگز در کلام، عملکرد و رفتار به همسرتان بی‌احترامی نکنید. بی احترامی حرمت‌ها را می‌شکند و صمیمیت را از بین می‌برد. با الفاظ و رفتار محترمانه و عاشقانه، سلامت زندگی مشترک را بالا ببرید.

با هم مشورت کنید

در انجام امور زندگی زورگو نباشید و همیشه نظر همسرتان را برای انجام کارها جویا شوید. زندگی مشترک نیاز به مشورت و هم‌فکری دارد. اگر همیشه همه چیز باب میل شما باشد، ممکن است همسرتان احساس کند که مورد بی احترامی قرار گرفته است.

وقتی مشکلی وجود دارد، درباره‌ی آن صحبت کنید. پژوهش‌ها ثابت کرده‌‌اند که اگر زوج‌ها خودشان را با مشکل پیش‌رویشان سازگار کنند، شرایط بهتر می‌شود. وقتی همسران مشکلات را هدایت می‌کنند، رابطه امنیت پیدا می‌کند و توانایی سازگاری با موقعیت جدید افزایش می‌یابد.

این به خلاقیت زوجین بستگی دارد که مشکل را چطور حل کنند. مهم این است که در مورد مشکل صحبت شود، مشورت انجام شود و تجزیه و تحلیل صورت بگیرد. در پرده ماندن مشکل سوء تفاهم ایجاد می‌کند.

 به همسرتان گوش بدهید

به حرف‌های همسرتان گوش بدهید. گوشی موبایل را کنار گذارید، تلویزیون را خاموش کنید و وقتی همسرتان صحبت می‌کند، سراپا گوش باشید. با این کار به او این حس را می‌دهید که برای شما شخصی مهم و ارزشمند است.

اگر موقعی که همسرتان دارد از دغدغه‌ها و کارهای روزانه‌اش می‌گوید، حواستان برای لحظه‌ای پرت شد، از او عذرخواهی و تقاضا کنید که دوباره صحبتش را تکرار کند. در یک زندگی مشترک پایدار، افراد واقعاً به هم توجه می‌کنند.

از مسائل کوچک استرس‌های بزرگ نسازید

اضطراب بابت چیزهای کوچک و بی‌اهمیت کار عاقلانه‌ای نیست. مثلاً فرض کنید همسر شما فراموش کرده که لباس شما را در ماشین لباس‌شویی بیندازد. از این اتفاق یک جنجال نسازید.

مشکلات کوچک اگر تبدیل به دعواهای بزرگ شوند، کدورت‌های عمیق می‌سازند. می‌توانید بعداً در یک موقعیت مناسب با همسرتان در مورد مشکل صحبت کنید. مشکلات در فضای آرام بهتر حل و فصل می‌شوند.

با هم بسازید

آدم ها با هم متفاوت هستند. هر کدام از ما خصوصیات، علائق و اعتقادات متفاوتی داریم. اگر با شناخت کافی قبل از ازدواج، زندگی مشترک را آغاز کرده باشید، تفاوت‌های شما اساسی نیستند. اما به هر حال هیچ دو انسانی عیناً به هم شباهت ندارند.

همسرتان را با همه‌ی ویژگی‌های منحصر‌به‌فردش دوست داشته باشید و برای تغییر او تلاش نکنید. اگر او خصوصیتی دارد که خودش را هم آزار می‌دهد و شخصاً دلش می‌خواهد در آن زمینه تغییر کند، نه با تشر زدن، بلکه با محبت و احترام به او کمک کنید که تغییر کند. زندگی مشترک محلی برای سازگاری است نه جنجال و درگیری.

عشقتان را نشان دهید

کارهای روزانه و روزمرگی بخشی از زندگی مشترک هستند. پژوهش‌گران پیشنهاد می‌کنند که برای حفظ شور و شوق زندگی مشترک، هر چندوقت یک‌بار با همدیگر کار و فعالیتی جدید را تجربه کنید.

این رفتار حتماً تأثیرگذار است. اما تلاش کنید تا عشقتان را هم به همدیگر نشان دهید و از هم تعریف کنید.

تحقیقات نشان داده‌اند که وقتی تعریف و تمجید صادقانه هستند، تأثیر مثبتی بر رضایت در رابطه دارند. عشق‌تان را در کلام و اعمال ابراز کنید.

بازیگوش باشید

بر کسی پوشیده نیست که زندگی افراد بالغ جدی و پر از مسئولیت است. اما گاهی بازیگوش باشید. افراد بازیگوش، تفریح، لذت، سرگرمی و خوش‌گذارنی را هم از اولویت‌های زندگی مشترک قرار می‌دهند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که این رفتارها و فعالیت‌ها با سلامت رابطه‌ی همسران رابطه‌ی مستقیمی دارند.

به همدیگر اعتماد کنید

مدام همدیگر را سوال‌پیچ نکنید و به هم اعتماد داشته باشید. این که مثل یک بازجو با همسرتان رفتار کنید و بی‌وقفه روابط و رفت‌و‌آمدهایش را کنترل کنید، رابطه را دچار فرسایش می‌کند و احترام بین همسران را از بین می‌برد.

به شریک زندگی‌تان اعتماد کنید و یک زندگی مشترک را بر مبنای تعهد و احترام آغاز کنید و اگرنه خودتان را آزار خواهید داد و همسرتان را فراری.

گرمای رابطه‌ جنسی را حفظ کنید

شاید بتوان گفت رابطه‌ جنسی مهم‌ترین اصل در یک زندگی مشترک است. معمولاً در آغاز زندگی مشترک رابطه‌ جنسی گرم و پرشور است اما گاهی با گذر زمان بعضی همسران کم شدن میزان رابطه‌ی جنسی و جذابیت آن را گزارش می‌دهند.

گاهی دغدغه‌ها و مسئولیت‌های زندگی روزمره آنقدر ذهن همسران را درگیر می‌کند که رابطه‌ی جنسی فراموش می‌شود یا به ندرت انجام می‌گیرد. گاهی تعارضات عاطفی بین زوجین بر رابطه‌ جنسی اثر می‌گذارد. در مواقعی هم تکراری شدن رابطه‌ جنسی آن را سرد می‌کند.

این مهم است که همسران در زندگی مشترک نقش ویژه‌ای را به رابطه‌ی جنسی اختصاص بدهند و تلاش کنند که در زمان نزدیکی مسائل و مشکلات را با خود به رابطه‌ جنسی نیاورند. کمک گرفتن از یک درمانگر جنسی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی جنسی کمک کند.

بهتر است خود همسران هم اطلاعاتشان را در این زمینه افزایش بدهند و با هم‌فکری رابطه‌ جنسی‌شان را گرم نگه دارند.

زندگی مشترک با زندگی مجردی متفاوت و دارای خصوصیاتی منحصربه‌فرد است. این شکل از زندگی درعین اینکه می‌تواند آرامش‌بخش و لذت‌بخش باشد، پیچیده است و نیاز به توجه همیشگی و رشد و تکامل دارد. بهتر است افراد همیشه در حال بررسی موقعیت رابطه‌شان باشند و برای ارتقای آن تلاش کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *