آیدانیتو > رفتارهای پرخطر
نوجوان

رفتارهای پرخطر





 

رفتارهای پرخطر

رفتار پرخطر هر نوع رفتاری است که می تواند سلامت جسمی، روانی، بهزیستی و مسیر سالم و عادی زندگی افراد را به خطر بی اندازد و آسیب ها و تبعات منفی ای به دنبال داشته باشد. از جمله رفتارهای پرخطر می توان به رابطه جنسی خطرناک و ناسالم، رابطه با شریک های جنسی متعدد، مصرف الکل و مواد مخدر، سرقت مسلحانه، تخریب اموال عمومی، فرار از خانه و مدرسه، تجاوز به عنف و… اشاره کرد.

رفتارهای پرخطر بیشتر در میان نوجوانان و بعضی افرادی که در اولین سال های جوانی هستند دیده می شوند. نوجوانان و جوانان به دلایل مختلفی، در لحظه دست به این رفتار می زنند اما عواقب یک رفتار یا رابطه پر خطر به مدت سال ها یا تا آخر عمر با آن ها می ماند.

رابطه پر خطر

رابطه پرخطر در واقع نوعی رابطه جنسی خطرناک است که سلامت فرد یا شریک جنسی اش را به خطر می اندازد. وقتی کسی شریک های جنسی متعددی داشته باشد یا موقع برقراری رابطه جنسی از وسایل جلوگیری از بارداری استفاده نکند، احتمال ابتلای او به بیماری های خطرناک مقاربتی بالا می رود.

گاهی اوقات هم افراد قبل از برقراری رابطه جنسی الکل، مواد مخدر یا روان گردان مصرف می کنند و همین باعث می شود که در رابطه جنسی رفتار خطرناکی از آن ها سربزند.

حضور در مکان های نامناسب، معاشرت با افراد بزهکار یا بی اخلاق و روابط جنسی محافظت نشده، رابطه مستقیمی با رابطه پر خطر جنسی دارند.

علت رفتارهای پر خطر

اگر بخواهیم جلوی رفتارهای پرخطر را بگیریم، قبل از هر اقدامی باید بدانیم که علت اصلی این رفتارها چیست. به طور کلی نوجوانی و دوران بلوغ، دوران پرخطری است و اگر نوجوان با راهنمایی های والدین، معلم ها و مسئولین مدرسه در مسیر درستی قرار نگیرد، احتمال اقدام او به رفتارهای پرخطر بالا می رود.

در این سن نوجوانان با رشد سریع و تغییر شکل اندام های بدنشان مواجه می شوند، از نظر جنسی بیدار می شوند، تغییرات هورمونی شدیداً بالا و پایین شان می کند، در روابط با هم سالان دچار چالش می شوند و…

در این شرایط، چنانچه نوجوان رابطه صمیمانه ای با والدینش نداشته باشد و نتواند برای حل کردن مشکلات و دغدغه هایش کمک بگیرد، ممکن است به سراغ رفتارهای پرخطر برود. وقتی پدر و مادر قادر نباشند که خلأهای عاطفی فرزندشان را پر کنند، عجیب نیست که او به دیگران پناه ببرد.

کمبود محبت، رابطه غیرصمیمانه میان نوجوان و والدین، رابطه عاطفی نوجوان با فردی خارج از خانواده، اضطراب، افسردگی، مشکلات تحصیلی، رابطه غیرصمیمانه با مسئولین مدرسه، مشکلات جسمی و…. از جمله عواملی هستند که می توانند به یک رفتار پرخطر ختم شوند. در واقع در سنین نوجوانی و اوایل جوانی، رفتارهای پر خطر مکانیسم دفاعی در برابر مشکلات و کمبودها هستند.

فقر هم یک علت مهم دیگر برای رفتارهایی مثل بزهکاری، دزدی، تجاوز و… است. معمولاً فقر و برطرف نشدن نیازهای اولیه، بی اخلاقی را هم به دنبال می آورد و بی اخلاقی منجر به هر عملی بدون در نظر گرفتن اخلاقیات و عواقب آن عمل می شود.

 

مشاوره نوجوان در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند آموزش و مشاوره است. مشاوران آیدانیتو با توجه به رشته تحصیلی و تجربیات کاری شان، این توانایی را دارند که در زمینه های مختلف خانواده، تحصیلی، شغلی، مهاجرت، نظام وظیفه و… به مخاطبان مشاوره تلفنی بدهند. مشاوره نوجوان و دوران بلوغ، یکی از پرتماس ترین موضوعات مشاوره خانواده است.
دوران بلوغ دوران حساسی است. نوجوان در این سن نباید احساس تنهایی کند و رفتارهای متفاوت او نباید باعث شود که پدر و مادر رهایش کنند. فشارهای اجتماعی و روانی احتمال رفتارهای پرخطر را بالا می برند. به همین دلیل آموزش مهارت های ارتباطی به یک نوجوان در عین حال که او را حمایت می کنیم و به او احساس امنیت می دهیم او را به سمت رفتارهای پرخطر سوق نمی دهد. آیدانیتو جایی است که این مهارت ها را در اختیار شما قرار می دهد.

چرا مشاوره تلفنی؟

شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که دلیل استقبال روز افزون افراد جوامع از مشاوره های غیر حضوری مثل مشاوره تلفنی چیست. در پاسخ به این سؤال می توان گفت که در دنیای امروز، مشاوره تلفنی مزایای فراوانی دارد. مزایایی مثل:

  • کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر بودن نسبت به مشاوره های حضوری
  • پاسخگو بودن در مواقع بحرانی که دسترسی به مراکز مشاوره حضوری امکان پذیر نیست
  • صرف زمان کم تر نسبت به مشاوره های حضوری
  • عدم افشای هویت و اطلاعات شخصی

در ادامه مطالعه مقاله رفتارهای پر خطر در نوجوانان را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های مواجهه با رفتارهای پرخطر ، می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *