آیدانیتو > ترک قلیان
ترک اعتیاد

ترک قلیان






 

ترک قلیان

متأسفانه مصرف قلیان در بعضی نقاط جهان از جمله کشور ما بسیار شایع است و این باور غلط در میان عده ای وجود دارد که قلیان کم ضررتر از سیگار است. تنباکوی قلیان کمتر از تنباکوی سیگار ضرر ندارد و آب قلیان به هیج عنوان جلوی مواد سمی تنباکو را نمی گیرد. حتی مصرف کنندگان قلیان ممکن است تنباکوی بیشتری را نسبت به سیگاری ها وارد بدنشان کنند و این دود می تواند به مدت شصت دقیقه باقی بماند.
اعتیاد یک بیماری است و بر مغز و رفتار آدم ها تأثیر می گذارد. وقتی کسی مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر است، مهم نیست که آن ماده چقدر آسیب زا است، او نمی تواند در برابر استفاده از مواد مخدر مقاومت کند. اعتیاد به مواد مخدر فقط مربوط به هروئین، کوکائین یا دیگر مواد غیر قانونی نیست. آدم ها می توانند به نیکوتین، الکل، مسکن ها، داروهای قانونی  و حتی قلیان معتاد شوند.
ممکن است فردی در ابتدا تصمیم بگیرد قلیان بکشد تا حس ناشی از آن را تجربه کند. ممکن است فکر کند که می تواند میزان و دفعات استفاده را کنترل کند، اما در طول زمان بالاخره به آن وابسته می شود.
واقعیت این است که قلیان تأثیرات شدیداً مضری بر ریه ها و قلب می گذارد و می تواند زمینه ساز انواع سرطان ها شود. اعتیاد قلیان جدی است و ترک قلیان می تواند از عوارض خطرناک بسیاری جلوگیری کند.

مضرات قلیان

پژوهش های زیادی در سراسر دنیا در مورد مضرات قلیان انجام گرفته است و نتایج این پژوهش ها حاکی از مضراتی مثل موارد زیر است:

  • قلیان شامل مواد سمی ای مثل کربن مونوکسید و مواد شیمیایی است که منجر به سرطان می شوند.
  • مصرف قلیان هم مثل سیگار کشیدن با ابتلا به سرطان های دهان و شش، بیماری های قلبی و دیگر بیماری های جدی مرتبط است.
  • مصرف قلیان به اندازه سیگار کشیدن، نیکوتین را وارد بدن می کند و می تواند اعتیاد آور باشد.
  • مصرف قلیان توسط زنان باردار ممکن است منجر به تولد نوزادان کم وزن شود.
  • قلیان هایی که در محیط های عمومی آماده می شوند ممکن است به خوبی تمیز نشده باشند و زمینه ای را برای سرایت بیماری های عفونی فراهم کنند.

 


اعتیاد قلیان

نیکوتین ریشه اصلی اعتیاد قلیون است. وقتی فردی مرتب قلیان می کشد، بعد از مدتی به نیکوتین وابسته می شود. اعتیاد قلیان حتی می تواند زمینه ساز اعتیادهای دیگر هم شود. کسانی که به قلیان علاقه دارند، معمولاً به صورت تفریحی مصرف می کنند اما وقتی که این تفریج مدام تکرار می شود، مقدار نیکوتین داخل خون افزایش پیدا می کند و حتی ممکن است فرد مصرف کننده قلیان، سیگار کشیدن را هم آغاز کند.

روش های ترک قلیان

از آن جایی که اعتیاد قلیان جدی است و با کمی جست و جو و مطالعه می توان به مضرات متعدد قلیان پی برد، ترک قلیان مسئله و دغدغه افراد زیادی است. بر اساس تصور عام ترک قلیان آسان نیست و مثل ترک سیگار نیازمند انگیزه ای قوی است.

برای ترک قلیان یکی از مهم ترین مراحل این است که درک کنید دقیقاً به چه علت قلیان می کشید، چند بار در هفته می کشید و الگوی مصرف شما به چه صورت است. بعد می توانید برای رسیدن به آرامش ناشی از مصرف قلیان چیز دیگری را جایگزین آن کنید و کم کم یا یک باره قلیان را کنار بگذارید.

شرکت از خدمات روانشناختی و مشاوره ای، ترک قلیان را تسهیل و تسریع می کند. چون در این جلسات درک می کنید که چرا به قلیان رو آورده اید، مصرف قلیان چه ریشه روانی ای دارد و اگر چالش های روانی ای مثل افسردگی و اضطراب منجر به این اعتیاد شده، با حل آن چالش می توانید ترک قلیون بهتری داشته باشید.

مشاوره اعتیاد در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند مشاوره و آموزش است. در این فضا مخاطبان می توانند در زمینه های مختلفی مثل اعتیاد، خانواده، مشکلات رابطه ای، طلاق، خیانت، اختلالات روانی، روانشناسی کودک، مسائل جوانان و نوجوانان، مشکلات جنسی، مسائل سالمندان و … اطلاعات کسب کنند.

چنانچه از اعتیاد رنج می برید و قصد ترک دارید یا یکی از اعضای خانواده شما معتاد است و نیازمند کمک هستید، کافی است با ما تماس بگیرید. آیدانیتو در زمینه مواردی که در ادامه می آیند، خدمات مشاوره ترک اعتیاد را در اختیار شما قرار خواهد داد:

شناخت اعتیاد

شما با توضیح در مورد نوع ماده ای که خودتان یا دیگری به آن وابسته هستید، می توانید در مورد آن ماده، ویژگی ها و عوارضش اطلاعات کسب کنید.

علل اعتیاد

اگر اطلاعاتی را در مورد زمان شروع مصرف، مدت مصرف، ویژگی های روانشناختی و محیط زندگی تان  در اختیار مشاور قرار بدهید، او در فرایند مشاوره ترک اعتیاد به شما برای درک علل و عوامل اعتیاد کمک می کند.

روش های ترک اعتیاد

مشاوره ترک اعتیاد ، با توجه به نوع ماده ای که مصرف می شود، مدت زمان مصرف و ویژگی های مصرف کننده می تواند به روش های مختلفی اتفاق بی افتد.

مشاورین آیدانیتو این توانایی را دارند که در مورد انواع روش های ترک قلیان اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهند. شاید شما پدر، مادر یا نزدیکان یک فرد معتاد باشید و ندانید که باید از کجا شروع کنید. با ما تماس بگیرید تا در این مسیر در کنار شما باشیم.

در ادامه مطالعه مقاله اعتیاد قلیان را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های ترک اعتیاد قلیان می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


5 دیدگاه در “ترک قلیان

  1. اکبر گفت:

    کسایی که هفته ای ویا ماهی یکبار قلیان تفریحی میکشن اعتیاد قلیان ندارند پس ترک قلیان براشون معنی نداره این افراد کافیه در معرض مصرف قرار نگیرند.

    1. آیدانیتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بله هر میزانی از مصرق قلیان به معنی اعتیاد به آن نیست اما به هر حال همین میزان از مصرف هم می تواند به اعتیاد ختم شود. در این حالت پیشگیری بهتر از درمان است.

    2. هاشم گفت:

      برادر ماهم سالی یبار میکشیدیم الان شده عادت روزانه همه چیز از کم شرو میشه جایی که جدی نمیگیری حالا میخوایم ولش کنیم سخته خیلی سخت ولی چون بچه دار شدم همه سعیم رو میکنم ترک کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *