دوران نامزدی

نامزدی

دوران نامزدی

دوران نامزدی مدت زمانی است که افراد قبل از ازدواج برای شناخت همدیگر صرف می‌کنند و به آن دوران آشنایی پیش از ازدواج هم می‌گویند. در این دوران، زن و مرد با محدودیت‌هایی در کنار هم قرار می‌گیرند، با هم وقت می‌گذرانند و رفت و آمد می‌کنند تا با خصوصیات اخلاقی و رفتاری همدیگر آشنا شوند.
دوران نامزدی با دوران عقد متفاوت است. در دوران عقد، زن و مرد به هم محرم هستند، از لحاظ شرعی و قانونی همسر همدیگر محسوب می‌شوند و بر خلاف دوران نامزدی، اگر از هم جدا شوند، باید وارد فرآیند طلاق بشوند.

 

گاهی اوقات جوان‌ها در دوران نامزدی بسیار هیجان زده هستند، به همین دلیل با دقت و به دور از احساسات و در راستای شناخت هم قدم برنمی‌دارند. به همین دلیل ممکن است در مورد طرف مقابل دچار اشتباه بشوند و بدون شناخت کافی، پا در زندگی مشترک بگذارند و بعد از مدتی شکست بخورند. به همین دلیل است که معمولا پیشنهاد می شود در دوران نامزدی و قبل از آغاز زندگی مشترک، مشاوره ازدواج را در برنامه های اصلی زندگی تان قرار دهید.
در اینجا به نکاتی که رعایت آن‌ها در دوران نامزدی به انتخابی بهتر می‌انجامد می پردازیم:

رابطه‌ی جنسی نداشته باشید

دوران نامزدی دوران شناخت است. افراد در این دوران همسر هم نیستند که رابطه‌ی جنسی برقرار کنند. رابطه در دوران نامزدی وابستگی به وجود می‌آورد و در صورتی که دوران نامزدی به ازدواج ختم نشود، تبعات روانی زیادی خواهد داشت و مخصوصاً در جامعه‌ی ما به زن آسیب خواهد رسید.
مراقب باشید که در این دوران رفت و آمد شما در مکان‌های عمومی باشد تا نزدیکی جنسی رخ ندهد. ضمن اینکه این دوره دوره ی شناخت شماست پس لطفا به دنبال پوزیشن های دوران نامزدی نباشید و واقع گرایانه این دوران را سپری کنید.

مقایسه نکنید

تمرکزتان را بر خصوصیات نامزدتان بگذارید و به جای مقایسه‌ی او با نامزد دوست یا فامیلتان، برای شناخت بیشترش تلاش کنید. هر انسانی منحصر به فرد است و ویژگی‌های مخصوص به خودش را دارد.
قطعاً شما برای انتخاب همسر، معیارهایی دارید. انرژی شما نباید صرف مقایسه‌ی نامزدتان با دیگران شود. بلکه باید او را با معیارهای خودتان مقایسه کنید. به همین دلیل است که به نظر می رسد باید اقداماتی در جهت آموزش دوران نامزدی برای زوج های جوان انجام گیرد.

سؤال بپرسید

قبل از اینکه از نظر عاطفی به نامزدتان وابسته شوید، سؤال‌های‌تان را بپرسید. سؤال‌های شما فرآیند شناخت را تسهیل و تسریع می‌کنند و باعث می‌شوند که احساسی تصمیم نگیرید و بر اساس میزان تفاهمی که در زمینه‌های مختلف با نامزدتان دارید، تصمیم به ازدواج بگیرید. پیشنهاد می کنیم اطلاعات خود را در زمینه سوالات روانشناسی دوران نامزدی بالا ببرید.

منطقی باشید

ممکن است رفت و آمد و تعامل با نامزد آنقدر لذت‌بخش و هیجان‌انگیز باشد که هدف از این رابطه را فراموش کنید و در تفریح و وقت‌گذرانی با نامزدتان غرق شوید.
احساساتتان را در دوران نامزدی کنترل کنید. برای شناخت بیشتر و دیدن واقعیات و عیوب طرف مقابل نیازمند یک رابطه‌ی عقلانی هستید نه یک رابطه‌ی هیجانی و عاشقانه. به قول معروف اجازه ندهید که عشق در دوران نامزدی کورتان کند. در این زمینه مشاوره خانواده می تواند بسیار کمک کننده باشد.

صادق باشید

تلاش نکنید که در دوران نامزدی بهترین تصویر ممکن را از خودتان نشان بدهید و برای جذب طرف مقابل و تحت‌تأثیر قرار دادن او دروغ بگویید.
اگر چنین کاری کنید و دوران نامزدی به ازدواج ختم شود، بعد از ازدواج همسرتان متوجه می شود که با شما ازدواج نکرده است. بلکه با یک تصویر دروغین از شما ازدواج کرده و قطعاً چنین ازدواجی شکست می‌خورد یا با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود.

دوران نامزدی را طولانی نکنید

طولانی شدن دوران نامزدی به صلاح نیست چون موجب افزایش وابستگی قبل از ازدواج می‌شود و اگر نامزدی به هم بخورد، آسیب‌های روانی زیادی اتفاق می‌افتند. دوران نامزدی باید کوتاه باشد و افراد را بیش از حد به هم نزدیک نکند. چون این دوران در حقیقت دوران شناخت است، نه دوران عاشقی.
برای اطلاعات بیشتر در مورد تبعات وابستگی قبل از ازدواج، می‌توانید مقاله‌ی «وابستگی قبل از ازدواج» را مطالعه کنید.

نامزدی را همه جا اعلام نکنید

در دوران نامزدی هنوز هیچ چیز قطعی نیست و معلوم نیست که سرانجام نامزدی چه می‌شود. دلیلی ندارد همه‌ی دوستان و آشنایان از نامزدی شما باخبر شوند تا در صورت عدم ازدواج، رفتارها و برخوردهای بعدی آن‌‌ها آزارتان بدهد. با خبر بودن خانواده‌ها از نامزدی کافی است.

آدم‌ها قبل از ازدواج نیاز به شناخت دارند. بدون شناخت ازدواج کردن، احتمال شکست در زندگی مشترک را بالا می برد. دوران نامزدی بهترین زمان برای شناخت است. به شرطی که این دوران به معنای واقعی کلمه برای شناخت سپری شود و منطقی و عقلانی باشد.

برای آگاهی بیشتر در مورد آشنایی پیش از ازدواج، مطالعه‌ی مقاله‌ی «دوران عقد ویژگی‌های آن» را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *