آیدانیتو > هوش کلامی و رابطه آن با موفقیت
هوش و خلاقیت

هوش کلامی و رابطه آن با موفقیت






 

هوش کلامی

هوش کلامی توانایی تحلیل اطلاعات و حل مشکلات با استفاده از استدلال های زبانی است. استدلال های زبانی ممکن است شامل خواندن یا شنیدن کلمات، مکالمه کردن، نوشتن یا حتی فکر کردن باشد.

دنیای مدرنی که ما در آن زندگی می کنیم بر پایه شنیدن، خواندن و بیان دانش از طریق زبان بنا شده است. چه در یک کلاس درس و چه در روابط اجتماعی ای که به صورت واقعی یا مجازی برقرار می کنیم، وابسته به زبان هستیم. به همین دلیل امروزه افزایش هوش کلامی کودکان به یکی از مسائل روز متخصصان و پژوهشگران حوزه روانشناسی کودک تبدیل شده است.

فعالیت های زبانی

فعالیت های زبان آن دسته فعالیت هایی هستند که ما با استفاده از کلمات انجام می دهیم. این فعالیت ها می توانند شامل فعالیت های ذهنی یا عینی باشند. ما برای اینکه بتوانیم از زبان به درستی استفاده کنیم باید مهارت هایی بلد باشیم. مهارت هایی مثل:

  • شنیدن و به یاد آوردن اطلاعاتی که از طریق زبان دریافت کردیم
  • درک معنای اطلاعات نوشته شده یا به زبان آورده شده
  • حل مشکلاتی که مبنای زبانی دارند
  • درک رابطه میان مفاهیم زبانی
  • توانایی تحلیل های پیچیده با استفاده از زبان

در واقع به بیانی ساده تر می توان گفت که هر چقدر چنین مهارت هایی در یک فرد بیشتر و قوی تر باشند، هوش کلامی او بیشتر است.

اهمیت هوش کلامی

بر اساس نظریه هوش های چندگانه، انسان ها دارای انواع مختلفی از هوش هستند: هوش هیجانی، هوش عددی، هوش فضایی، هوش موسیقیایی، هوش کلامی و….

هر کدام از این هوش ها تأثیری دارند و عملکرد مثبت ما را در بخشی از زندگی افزایش می دهند. در دنیای امروز شاید همه به هوش موسیقیایی نیاز نداشته باشند اما زندگی بدون هوش کلامی تقریباً غیر ممکن است.

تحلیل های زبانی نقش بسیار مهمی در مدرسه دارند و هر چه یک کودک بزرگ تر می شود، نیازش به زبان در محیط مدرسه بیشتر می شود. فعالیت های درسی نیازمند هوش کلامی بالایی هستند. ما حتی در ریاضیات و فیزیک هم به زبان و کلام نیاز داریم.

 

تقویت هوش کلامی

خوشبختانه هوش کلامی قابل افزایش است و با استفاده از فعالیت هایی می توان آن را تقویت کرد. فعالیت هایی مثل:

مطالعه کردن

کتاب خواندن دامنه لغات ما را افزایش می دهد و شیوه بیان ما را با کیفیت تر می کند. در عین حال اطلاعات جدیدی دریافت می کنیم و می توانیم آن اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنیم.

سعی کنید در این دنیایی که اینترنت و فضای مجازی ما را از کتاب و کتاب خوانی دور کرده، حتماً مطالعه را در برنامه زندگی تان قرار دهید.

نوشتن

یک روش مناسب برای تقویت هوش کلامی ، نوشتن است. بنویسید و وقتی نوشته تان به پایان رسید، بررسی کنید که آیا نوشته شما گویا است و منظورتان را می رساند؟ آیا می توانید با ویرایش و بازنویسی کیفیت آن را افزایش دهید؟ تمرین نوشتن مهارت های کلامی و زبانی را افزایش می دهد و به شما کمک می کند که بهتر صحبت کنید و در دریافت و انتقال پیام ها عملکرد تأثیرگذارتری داشته باشید.

بازی های کلامی

بازی هایی که در آن ها باید از زبان و کلمات استفاده کنید، هم سرگرم کننده اند و هم موجب می شوند که از اندوخته های ذهنی تان استفاده کنید و در عین حال بر آن ها بی افزایید. جدول کلمات متقاطع، معماهای کلامی، پازل کلمات و… از این دسته بازی ها هستند. انجام مداوم این بازی ها، روشی مناسب برای تقویت هوش کلامی است.

در ادامه مطالعه مقاله هوش اخلاقی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های تقویت هوش کلامی ، می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *