انتخاب همسر

معیارهای ازدواج





 

معیارهای ازدواج

ازدواج و آغاز زندگی مشترک یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی هر انسانی است. اکثر آدم‌ها دوست دارند که از یک زمانی به بعد در زندگی یک همراه همیشگی داشته باشند و لحظات تلخ و شیرین را در کنار او تجربه کنند. همسر هر انسانی نزدیک‌ترین فرد به اوست و قرار است زیر یک سقف با او زندگی کند و در جاده‌ی زندگی مشترک کنار او قدم بردارد.
  چنین اتفاق بزرگی قطعاً نیازمند یک انتخاب سنجیده و عاقلانه است. همسر ما مثل یک لباس نیست که اگر یک روز بفهمیم مناسب‌مان نیست، بتوانیم به راحتی او را کنار بگذاریم یا تعویضش کنیم. همسر هر فردی یک انسان است با خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فرد. پس بهتر است قبل از ازدواج خودمان را بشناسیم و بدانیم که چه کسی برای هم‌زیستی با ما مناسب است.
برای اینکه ازدواج و زندگی مشترک موفقی داشته باشیم، باید معیارهای ازدواج را بشناسیم و در زمان آشنایی پیش از ازدواج و دوران نامزدی بدون اینکه تحت تأثیر احساسات و هیجانات قرار بگیریم، طرف مقابل را بررسی کنیم و در صورت مشاهده‌ی معیارهای مورد نظر، با او هم‌مسیر شویم. در این مقاله به مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر می‌پردازیم:

تناسب سنی

روان‌شناسان و مشاوران معتقدند که اختلاف سنی همسران باید حداکثر 5 تا 7 سال باشد و اختلاف سنی بیشتر از این ممکن است آسیب‌زا باشد.

تناسب ظاهری

بهتر است که ظاهر همسران با هم تناسب داشته باشد. اگر یکی از زوجین بسیار زیبا باشد و دیگری نه، ممکن است بعد از گذشت چند ماه یا چند سال از زندگی مشترک، رضایت زناشویی فرد زیبا کاهش پیدا کند، همسران دچار تعارض شوند و حتی خیانت اتفاق بی‌افتد.

باورها و اعتقادات مشابه

هر انسانی در زندگی به چیزهایی اعتقاد دارد. باورهای ما برگرفته از مذهب، فرهنگ جامعه و فرهنگ خانواده‌ای هستند که در آن رشد کرده و بزرگ شده‌ایم.
زندگی کردن دو انسان با باورهای خیلی متفاوت و متناقض کار دشواری است. یک آدم مذهبی نمی‌تواند در کنار کسی زندگی کند که اعتقادات او را باور ندارد. چنین کسی ترجیح می‌دهد در کنار همسری باشد که بتواند مناسک مذهبی را همراه با او به جا بیاورد. به همین دلیل تفاهم اعتقادی از مهمترین معیارهای ازدواج موفق است.

طبقه‌ی اجتماعی و اقتصادی مشابه

هر طبقه و قشری در جامعه ویژگی‌های مخصوص به خودش را دارد. خانواده‌های تحصیل‌کرده با خانواده‌هایی که تحصیلات در میانشان از اهمیت برخوردار نیست، متفاوت زندگی می‌کنند. آدم‌های ثروتمند معمولاً یک سبک زندگی ویژه دارند و افرادی که متعلق به طبقه‌ی متوسط یا ضعیف جامعه هستند، نوع دیگری از زندگی را می‌شناسند.
ما سال‌ها در یک طبقه‌ی اجتماعی و اقتصادی خاص زندگی و به آن عادت می‌کنیم. بهتر است موقع ازدواج با کسی زیر یک سقف برویم که با آن طبقه آشنا باشد و یک زندگی اجتماعی و اقتصادی کاملاً متفاوت را تجربه نکرده باشد. چنین تفاوت‌هایی می‌توانند ریشه‌های تعارضات بعدی زندگی شوند.

 

شباهت خانواده‌ها

خانواده‌های همسران نباید خیلی با هم متفاوت باشند. ما بیشترین تأثیر را از خانواده‌ی خود می‌گیریم و خانواده اولین نهادی است که در آن رشد می‌کنیم و وارد تعاملات انسانی می‌شویم. در واقع شخصیت ما در خانواده شکل می‌گیرد.
وقتی خانواده‌های دو نفر خیلی متفاوت باشند، معمولاً آن دو نفر هم بسیار متفاوت هستند و زندگی مشترک دو فرد اساساً متفاوت، آسان نیست. به علاوه وقتی ما با کسی ازدواج می‌کنیم، باید بدانیم که خانواده‌ی هر کس بخش مهمی از زندگی او است و بعد از ازدواج نمی‌توانیم خانواده‌های همدیگر را حذف کنیم.
همچنین دو خانواده هم احتمالاً در تعامل با هم قرار می‌گیرند و در صورتی که تفاوت‌های فاحشی با هم داشته باشند، دچار تعارض می‌شوند.

جذابیت ظاهری

همسران حتماً باید برای همدیگر جذاب باشند واگرنه در آینده به مشکل برخواهند خورد. این ایده که قیافه بعداً عادی می‌شود، درست است. اما اگر از روزهای اول آشنایی ظاهر طرف مقابل در نظر ما جذاب و دلنشین نباشد، این موضوع هرگز عادی نخواهد شد.
به علاوه جذابیت ظاهری یکی از مهم‌ترین معیارهای ازدواج است چون تأثیر زیادی بر کیفیت رابطه جنسی می‌گذارد.

علائق و سرگرمی‌های مشابه

وقتی دو نفر علائق و سرگرمی‌های مشابه داشته باشند، از زندگی کردن در کنار هم لذت می برند و در اوقات فراغت و روزهای تعطیل می‌توانند در کنار هم خوش باشند.
کسی که به فیلم دیدن و بازدید از موزه‌های هنری علاقه دارد، نمی‌تواند از زندگی مشترک با کسی که به طبیعت گردی و کوهنوری علاقمند است، لذت ببرد. بهتر است همسران سرگرمی‌های مشابه داشته باشند تا از هم دور نشوند، در زمان استراحت همدیگر را تنها نگذارند و به سراغ دوستانشان نروند.

جهان بینی‌های مشابه

همسرانی که دنیا را شبیه به هم نبینند و نگرش‌هایی متفاوت نسبت به زندگی، آدم‌ها و سازوکار جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، داشته باشند، به مشکل برخواهند خورد. آدمی که بدبین است و باور دارد که ما در جهانی سرشار از خشونت و بی عدالتی زندگی می‌کنیم، نمی‌تواند به راحتی در کنار یک فرد خوش‌بین و مثبت‌اندیش زندگی کند. کسی که علاقه‌ی شدید و میلی سیری‌ناپذیر به یادگیری ودانستن و مطالعه دارد، نمی‌تواند در کنار کسی که تنها به امور روزمره فکر می‌کند، ازدواجی موفق داشته باشد.
  شاید همه‌ی ما بارها این جمله را شنیده باشیم که «همسران باید با هم تفاهم داشته باشند.» ممکن است این جمله به نظر کلیشه‌ای بیاید اما یک واقعیت است و آنچه که می‌تواند تا حد زیادی میزان تفاهم میان دو فرد را بررسی و ارزیابی کند، توجه دقیق و کامل به معیارهای ازدواج است.
نمی‌توان گفت که تضاد بین همسران در زمینه‌ی معیارهای گفته شده الزاماً به شکست و طلاق ختم می‌شود، اما در نظر نگرفتن معیارهای انتخاب همسر قابلیت به وجود آمدن فرسایش را در زندگی مشترک افزایش می‌دهد.

مشاوره ازدواج در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند مشاوره و آموزش است. مشاوران آیدانیتو با توجه رشته تحصیلی و تجربیات کاری شان در زمینه های مختلف خانواده، تحصیلی، مهاجرت، نظام وظیفه و…به مخاطبان مشاوره می دهند. ازدواج هم یکی از مهم ترین بخش های مشاوره خانواده است و تماس های زیادی را درمشاوره تلفنی آیدانیتو به خودش اختصاص داده است.
در تماس با مشاوران آیدانیتو می توانید در مورد معیارهای ازدواج  و انتخاب همسر اطلاعات کسب کنید.

چرا مشاوره تلفنی؟

شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که دلیل استقبال روز افزون افراد مختلف از مشاوره های غیر حضوری مثل مشاوره تلفنی چیست. در پاسخ به این سؤال می توان گفت که در دنیای امروز، مشاوره تلفنی مزایای فراوانی دارد. مزایایی مثل:

  • کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر بودن نسبت به مشاوره های حضوری
  • پاسخگو بودن در مواقع بحرانی که دسترسی به مراکز مشاوره حضوری امکان پذیر نیست
  • صرف زمان کم تر نسبت به مشاوره های حضوری
  • عدم افشای هویت و اطلاعات شخصی
 در ادامه مطالعه‌ی مقاله‌ی سوالات قبل از ازدواج را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
می خواهید ازدواج کنید؟ تصمیم به تشکیل خانواده گرفته اید؟ در دوران نامزدی هستید؟ از تصمیم تان مطمئن نیستید؟ می خواهید با آگاهی بیشتر تصمیمی عقلانی بگیرید؟ با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 


0 دیدگاه در “معیارهای ازدواج

  1. moshaver گفت:

    آیا در یک ازدواج سنتی به دلیل اینکه اجازه درخواست طلاق را ندارند، شادند؟ البته که نه، بلکه به این دلیل است که آن‌ها به زندگی خود متعهد هستند و در هنگام مواجه با مشکلات زندگی سعی می‌کنند به‌جای فکر کردن به طلاق، تحمل خود را بالا ببرند و با فداکاری و ازخودگذشتگی نسبت به همسر از بحران عبور کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *