ترس در جوانان

ترس جوانان

ترس جوانان

وقتی کودک هستیم از چیزهایی مثل تاریکی، موجودات خیالی مثل دیوها و هیولاها، تنهایی و … می ترسیم. این ترس ها با گذشت زمان کمتر و کمرنگ تر می شوند. دوران کودکی و نوجوانی که به پایان برسند و پا در دوران جوانی بگذاریم، می بینیم که دغدغه ها و نگرانی هایمان با ما بزرگ شده اند.

جوانان قشری از جامعه هستند که به تازگی وارد جامعه شده اند، زندگی برایشان جدی شده و باید آینده شان را بسازند. این تغییرات چیز کمی نیستند و قابلیت این را دارند که جوان را بترسانند.

 

در این مقاله به مهم ترین ترس های جوانان می پردازیم:

ترس جوانان از ازدواج

اکثر آدم ها دیر یا زود دوست دارد که با کسی در مسیر زندگی همراه شوند و تشکیل خانواده بدهند. اما گاهی اوقات موانع و مشکلات این اجازه را به فرد نمی دهند که یکی از بدیهی ترین نیازهایش یعنی نیاز به تشکیل خانواده را رفع کند.

امروزه ترس جوانان از ازدواج یکی از شایع ترین ترس ها است. عواملی مثل مسائل اقتصادی، بیکاری، سنت ها و ارزش های غلط، ویژگی های روانشناختی و تجربه ی طلاق والدین می توانند یک جوان را از ازدواج بترسانند.

جوانی که یک شغل ثابت و امنیت اقتصادی نداشته باشد، با چه پشتوانه ای باید ازدواج کند؟

آغاز زندگی مشترک در جامعه ای که هنوز مراسم عروسی تجملی و سبک زندگی اشرافی ارزش محسوب می شوند، کار راحتی نیست. گاهی اوقات هم یک جوان شاهد ناموفق بودن زندگی مشترک والدین یا اطرافیانش بوده و به این نتیجه رسیده که ازدواج کار اشتباهی است.

ترس از آینده ای مجهول

ریشه ی ترس جوانان از آینده این است که مطمئن نیستند در راه درست و همواری قدم گذاشته اند. مثلاً ممکن است جوانی با تلاش بسیار زیاد برای تحصیل رشته ی مورد علاقه در دانشگاه مورد علاقه اش پذیرفته شده باشد اما آن رشته در جامعه بازار کار نداشته باشد.

اگر این جوان بعد از فارغ التحصیلی نتواند وارد بازار کار بشود، سرخورده می شود، احساس می کند وقتش را تلف کرده و از آینده می ترسد.

به قول معروف آدم باید در دوران جوانی بارش را ببندد که در دوران سالمندی آرامش داشته باشد. اما عوامل بسیاری باعث می شوند که جوان نتواند از بهترین سال های زندگی اش برای ساخت آینده استفاده کند. بیکاری، حقوق کم، بی ثباتی اقتصادی و … از جمله علل ترس جوانان از آینده ای مجهول هستند.

اگر به عنوان یک جوان ترس های شدید و عمیقی را تجربه می کنید یا شاهد ترس‌های جوانی در میان نزدیکانتان هستید، برای اطلاع از روش های مقابله با ترس های زندگی، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

ترس جوانان از ازدست‌دادن پدر و مادر

خانواده ی هر کس در اکثر مواقع بهترین پناه او هستند. بیشتر آدم ها در یک محیط خانوادگی و در کنار پدر، مادر و خواهر و برادرها رشد می کنند. همچنان که ما بزرگتر می شویم، پدر و مادرمان پیرتر می شوند و خواهرها و برادرها هم کم کم خانه ی پدری را ترک می کنند و به سراغ زندگی خودشان می روند.

ترس جوانان از مرگ پدر و مادر و از دست دادن خانواده ترسی طبیعی است و اگر کنترل نشود می تواند به مشکلات روانشناختی عمیقی تبدیل شود.

ترس جوانان از تنهایی

طبیعی است که وقتی یک جوان نتواند ازدواج کند و به این فکر کند که بالاخره یک روز والدینش را از دست خواهد داد، دچار ترس از تنهایی شود. گاهی اوقات جوانی کاملاً آمادگی تشکیل خانواده دارد اما به دلایلی هنوز موفق نشده است که شریک زندگی اش را پیدا کند.

ممکن است خانواده ی فرد مورد نظرش شرایط سختی برای ازدواج پیش پای او گذاشته باشند، شاید بارها برای ازدواج اقدام کرده و جواب «نه» گرفته باشد یا مشکلات مالی مانع ازدواج او شده باشند. عجیب نیست که چنین جوانی موقع تصور آینده خودش را تنها و تا ابد مجرد ببیند و از این فکر مضطرب و نگران شود.

ترس از تنهایی در صورت شدت یافتن می تواند به اختلالاتی مثل افسردگی یا نوعی از اختلالات اضطرابی تبدیل شود.

در صورتی که ترس جوانان یکی از علائم و نشانه های یک اختلال روانی نباشد، به احتمال خیلی زیاد ناشی از مشکلات عموماً اجتماعی است. بیشتر ترس های جوانان ریشه های اقتصادی و اجتماعی دارند. اگر نهاد خانواده و نهادهای اجتماعی دست به دست هم بدهند و امنیت اقتصادی و شغلی جوانان را تضمین کنند، بسیاری از ترس های جوانان ناپدید خواهند شد.

 

در ادامه مطالعه‌ی مقاله‌ی «اضطراب در جوانان» را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *