آیدانیتو > چرا یک مرد به خانواده اش وابسته می شود؟
انواع اختلال, مشکلات جنسی، مسائل عاطفی و ارتباطی

چرا یک مرد به خانواده اش وابسته می شود؟

 

وابستگی مردان

وابستگی یک اختلال شخصیت و بسیار آسیب زا است. کسی که از این اختلال رنج بکشد، برای انجام ساده ترین امور زندگی به دیگری تکیه می کند و ممکن است هیچ نقشی در تصمیمات مهم زندگی نداشته باشد. آدم های وابسته خودشان را با ارزش نمی دانند. آن ها افکار، باورها و احساسات خودشان را نمی شناسند یا اینکه می شناسند اما به زبان نمی آورند چون به این باور رسیده اند که ترجیحات و علائق شان هیچ ارزشی ندارند و در هر مرحله ای از زندگی یا موقع مواجهه با هر بحرانی باید اداره امور را به دیگری بسپارند.

حتماً همه ما زنانی را دیده ایم که از وابستگی همسرشان به خانواده و علی الخصوص مادرش شکایت می کنند. وابستگی مردان به اعضای خانواده قطعاً وضعیت سالمی نیست اما شایع است و دلایل روانشناختی دارد. در این مقاله تلاش کرده ایم که به علل وابستگی عاطفی در مردان بپردازیم.

دلایل وابستگی مردان

معمولاً وابستگی عاطفی در مردان ریشه در دوران کودکی آن ها دارد. از جمله مهم ترین دلایل وابستگی مردان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مادران وابسته

بسیاری از مردان وابسته در خانواده های ناسالمی رشد کرده اند. وقتی والدین خودشان از اختلالات اضطرابی رنج بکشند، این اختلال را به فرزندان هم منتقل می کنند. معمولاً مردان وابسته توسط مادران وابسته تربیت شده اند.

مادرانی که ترس شدیدی از تنهایی دارند مضطربند و می ترسند که طرد یا تنها شوند. در نتیجه فرزندشان را بیش از حد به خود نزدیک می کنند، همه نیازهای او را برطرف می کنند و کاری می کنند که فرزند از شدت وابستگی هرگز او را ترک نکند.

عزت نفس پایین

بعضی مردان وابسته اند چون عزت نفس پایینی دارند. آن ها خودشان را نمی شناسند و با توانمندی های شان آشنا نیستند. در نتیجه خودشان را فرد بی ارزشی می دانند و به جای اینکه به افکار و احساسات شان بها بدهند، خودشان را برای رضایت دیگری فدا می کنند.

در خانواده هایی که فرزندان نادیده گرفته می شوند، بابت توانمندی ها و استعدادهایشان تشویق و ستایش نمی شوند و مورد آزار قرار می گیرند، این پیام به فرزند منتقل می شود که هیچ ارزشی ندارد. در نتیجه او با این حس بزرگ می شود و در دوران بزرگسالی همچنان به خودش بی اهمیت است و فقط در جهت رضایت والدینش قدم بر می دارد.

کمبود مهارت های زندگی

ممکن است فردی دچار فقر شدید در مهارت های زندگی باشد چون همیشه وظایف و مسئولیت هایش در زندگی توسط والدین انجام شده اند. گاهی اوقات پدر و مادر از سبک های سالم فرزند پروری اطلاعی ندارند و تصور می کنند که باید وظایف فرزند را به جایش انجام دهند و شرایطی را فراهم کنند که با هیچ چالشی روبرو نشود.

مثلاً بعضی والدین تکالیف مدرسه فرزندشان را انجام می دهند و او را با ماشین شخصی به همه جا می برند. چنین کودک یا نوجوانی نمی تواند در دوران بزرگسالی، در زندگی مشترک با همسرش عملکرد مثبتی داشته باشد و برای برآورده کردن ساده ترین نیازها به کمک خانواده اش احتیاج دارد.

قطعاً وابستگی مردان دلایل بیشتر و متنوع تری دارد. آنچه اهمیت دارد این است که با ریشه یابی دلیل این مشکل و استفاده از خدمات روانشناسی خانواده و خانواده درمانی، وابستگی بیش از حد درمان شود.

در این مقاله به موضوع وابستگی مردان پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله مشاوره خانواده چیست را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه درمان و وابستگی مردان می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید. و مشاوره تلفنی دریافت کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *