رشد و توسعه ی فردی

هیپنوتیزم چیست و چه کاربردی دارد؟






 

هیپنوتیزم

هیپنوتیزم همیشه در طول تاریخ اتفاقی عجیب و جادویی  بوده و همه می خواستند بدانند که در فرایند هیپنوتیزم دقیقاً چه اتفاقی می افتد و وقتی کسی به خواب می رود وارد چه دنیایی می شود. متأسفانه عده ای هم همیشه آن را به شکل یک اتفاق ماوراء الطبیعه جلوه می دهند و حتی از طریق آن کلاه برداری می کنند. اما امروزه بیشتر از همیشه در مورد هیپنوتیزم و ابعاد آن اطلاع داریم.

هیپنوتیزم چیست؟

در پاسخ به این سوال که هیپنوتیزم چیست باید گفت در حال حاضر پژوهش های علمی به این نتیجه رسیده اند که هیپنوتیزم نوعی کنترل ضمیر ناخود آگاه است. این فرایند وابستگی خیلی زیادی به تلقین دارد. بعضی آدم ها استعداد تلقین پذیری بالاتری دارند و راحت تر و سریع تر هیپنوتیزم می شوند. در واقع آن ها در برابر کسی که هیپنوتیزم شان می کند مقاومت نمی کنند و کنترل ادراکات، احساسات، افکار یا رفتارشان را از دست می دهد.

در هیپنوتیزم، توجه و تمرکز افزایش پیدا می کند و می توان به واسطه آن بعضی عادات و رفتارها را تغییر داد.

هیپنوتیزم درمانی

امروزه در بسیاری از نقاط جهان، بعضی روانشناسان از هیپنوتیزم برای مقاصد درمانی استفاده می کنند و معتقدند که این روش درمانی برای تغییر عادت ها و خلاص شدن از عادات منفی مفید است.

به عنوان مثال مطالعات نشان می دهند که کسانی ک هیپنوتراپی را به عنوان یک روش درمانی قبول دارند توانسته اند از آن برای درمان اختلالات خواب و میگران، ترک سیگار و عوارض برخی جراحی ها استفاده کنند. در هیپنوتیزم درمانی اتفاق خارق العاده و عجیبی نمی افتد. در این فرایند، در واقع ضمیر ناخودآگاه فعال تر می شود و می توان از این فعالیت برای القای مسائلی به فرد استفاده کرد.

قبلاً بر این باور بودند که در حالت هیپنوتیزم، ناخود آگاه انسان فعال می شود. اما امروزه به این نتیجه رسیده اند که این طور نیست و فرد در این موقعیت هوشیار است. اما هوشیاری اش متمرکز شده.

یک ویژگی مهم هیپنوتیزم این است که فرد در این حالت می تواند به قدرت ها و توانمندی های نهفته و درونی اش دست پیدا کند. به همین دلیل از آن در مقاصد درمانی استفاده می کنند. چون در چنین موقعیتی می توان برای رسیدن به هدف آماده شد و تغییرات مثبتی را ایجاد کرد.

شباهت هیپنوتیزم و مدیتیشن

محققان شباهت های زیادی را میان هیپنوتیزم و مدیتیشن دیده اند. مهم ترین دلیل وجود این شباهت ها این است که هم در هیپنوتیزم و هم در مدیتیشن می توان ذهن و جسم را کنترل کرد. اما عده ای دیگر از پژوهشگران با این ادعا موافق نیستند و اعتقاد دارند که در هیپنوتیزم در واقع ذهن را فریب می دهیم و با تلقین کردن به او، به انجام کاری وادارش می کنیم. اما در مدیتیشن اصلاً چنین چیزی معنا ندارد و فرد در واقع آگاهی خودش را افزایش می دهد و نسبت به محیط بیرون و ساز و کار ذهنی اش کاملاً آگاه می شود.

اگر چه امروزه نسبت به گذشته اطلاعات خیلی بیشتری از هیپنوتیزم داریم اما چون این اتفاق کاملاً ذهنی است هنوز ابعاد بسیاری از آن تاریک و نا واضح باقی مانده.

 در ادامه مطالعه مقاله مدیتیشن را به شما پیشنهاد می دهیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه هیپنوتیزم و فرایند آن، می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *