آیدانیتو > نوجوان پرخاشگر
اختلالات نوجوان

نوجوان پرخاشگر






 


نوجوان پرخاشگر

نوجوانی دوران ویژه ای است. پسر یا دختر نوجوان وارد دوره بلوغ می شود و جهان تازه ای را کشف می کند. اندام های بدن رشد می کنند، تغییرات متنوعی در جسم اتفاق می افتند، هورمون ها بالا و پایین می شوند، روابط دوستانه با هم سالان شکل تازه ای به خود می گیرند، نیروی جنسی بیدار می شود و…

نوجوانان در حقیقت از دریچه جدیدی به زندگی نگاه می کنند و عجیب نیست که رفتارهای جدیدی هم داشته باشند. یکی از این رفتارها پرخاشگری است. نوجوان پرخاشگر در واقع با رفتارش پیامی را منتقل می کند اما بسیاری از والدین، معلمین و مسئولین مدرسه این پیام را درک نمی کنند.

جر و بحث با والدین و حتی فریاد کشیدن در محیط خانه و خانواده الزاماً رفتاری نگران کننده نیست. خشمگین شدن بخشی از فرایند رشد و بزرگ شدن است و حتی می تواند نشانه ای از رشد سالم یک نوجوان باشد. اما اگر نوجوان مکرراً پرخاشگری کلامی و غیرکلامی داشته باشد، می تواند مشکلاتی جدی برای خودش و خانواده اش بیافریند.

دلیل پرخاشگری نوجوانان

بدون شک رفتارهای یک نوجوان پرخاشگر علل زیر بنایی دارند. این علل می توانند عواملی مثل موارد زیر باشند:

  • علت پرخاشگری در نوجوانان ممکن است مسأله ای در محیط خانه یا مدرسه باشد. طلاق والدین، مرگ یکی از اعضای خانواده و استرس های تحصیلی چند علل احتمالی هستند.
  • گاهی اوقات رفتار پرخاشگرانه یک نوجوان تحت تأثیر دوستان یا فشار گروه هم سالان است.
  • ممکن است نوجوان پرخاشگر ، خشونت را از بزرگسالان یاد گرفته باشد. اگر والدین نسبت به فرزندانشان خشونت کنند، در واقع با رفتارهایشان به آن ها یاد می دهند که پرخاشگری یک روش پذیرفته شده در برابر استرس و پریشانی است.

 


راهکارهایی برای تعامل با نوجوان پرخاشگر

بسته به سطح پرخاشگری نوجوان، می توانید با او گفت و گو داشته باشید تا متوجه ریشه رفتارهایش شوید. بهتر است برای صحبت با یک نوجوان پرخاشگر به موارد زیر توجه کنید:

  • این کار را زمانی انجام بدهید که هر دو آرام باشید و چیزی حواستان را پرت نکند. به او بگویید که متوجه شده اید از چیزی ناراحت است و از او بپرسید که مشکلش چیست؟ اگر چه ممکن است بازخورد مثبتی نگیرید اما همین که او بداند قصد کمک دارید بسیار مفید است.
  • صبور باشید و مهربان. بسیاری از والدین تصور می کنند که در پاسخ به پرخاشگری، باید پرخاشگری کنند. این واکنش همه چیز را بدتر می کند. اگر می بینید که او شدیداً عصبانی است، به مدت پنج دقیقه از همدیگر جدا شوید تا اوضاع آرام شود.
  • بهتر است به عنوان والدین با هم اتحاد و رویکردی مشابه داشته باشید. در فرزند پروری باید یک پیام واحد به کودک یا نوجوان بدهید، وگرنه او گیج می شود، قوانین خانه و خانواده را درک نمی کند و ممکن است رفتارهایش با قوانین شما هم سویی نداشته باشند.
  • هر کدام از والدینی که از همدیگر جدا شده اند باید برای خانه هایشان قوانین جداگانه ای داشته باشند و با نوجوان پرخاشگر در مورد این قوانین صحبت کنند، تا سردرگمی کاهش پیدا کند.

در نهایت اگر والدین با هیچ راهکاری نتوانند رفتارهای منفی و آسیب زا یک نوجوان پرخاشگر را کاهش دهند، کمک گرفتن از یک مشاور یا روانشناس بسیار مفید است.

مشاوره نوجوان در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند مشاوره و آموزش است. مشاوران متخصص و باتجربه آیدانیتو این توانایی را دارند که با توجه به مدرک تحصیلی و تجربیات کاری شان در زمینه های مختلفی مثل مشاوره خانواده، تحصیلی، مهاجرت، نظام وظیفه و… به مخاطبان مشاوره تلفنی بدهند.

مشاوره نوجوان هم یکی از مهم ترین بخش های مشاوره خانواده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد بهترین روش های تعامل با نوجوانان، مخصوصاً نوجوانانی که مبتلا به اختلالات رفتاری هستند، می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

در این مقاله به موضوع پرخاشگری در نوجوانان پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله «نوجوان غمگین» را به شما پیشنهاد می کنیم.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *