شیمی

ارشد شیمی

ارشد شیمی

رشته محبوب شیمی از جمله علومی است که می تواند به بررسی و تحلیل نحوه تولید مواد، تغییرات صورت گرفته در آن ها و خواصشان بپردازد. این رشته پرطرفدار، از دو بخش مهم صنایع شیمی و علم شیمی تشکیل شده است. علم شیمی به عنوان زیر بنای علومی همچون داروسازی، دندانپزشکی، بتوتکنولوژی، و بیولوژی مطرح است.

اما در مقابل صنایع شیمیایی به مسئله تبدیل انواع و اقسام مواد اولیه به محصولاتی جدید می پردازد. رشته شیمی از آن دسته رشته هایی به حساب می آید که دانش آموختگان آن می توانند به آسانی وارد بازار کار شوند. زیرا در هر کارخانه ای به وجود یک مهندس شیمی برای فعالیت و استخدام در بخش کنترل کیفیت نیاز مبرمی وجود دارد.

حتی در تمام صنایع نیز وجود دانش آموخته رشته شیمی که به امر بررسی و تحلیل مواد اولیه با توجه به استانداردهای جهانی بپردازد کاملاً ضروری به نظر می رسد. مجموعه شیمی در مقاطع مختلف از جمله کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه های ایران تدریس می گردد.

مجموعه شیمی در مقطع کارشناسی ارشد از چهار رشته تشکیل شده است که رشته شیمی یکی از آن هاست. رشته شیمی از 11 گرایش از جمله شیمی پیشرفته، شیمی و فناوری اسانس، شیمی دریا، شیمی کاربردی، شیمی معدنی و شیمی فیزیک تشکیل شده است. در این مقاله، به بحث در مورد ارشد شیمی برای شما دوستان گرامی می پردازیم. پس ما را همراهی کنید تا اطلاعات ضروری را در ارتباط با ارشد شیمی به دست آورید.

ارشد شیمی دارویی

گرایش شیمی دارویی بخشی از علوم دارویی به شمار می آید که اصول علومی همچون زیست شناسی و شیمی را جهت ایجاد واکنشی که می تواند به تولید مواد دارویی جدید بینجامد مورد استفاده قرار می دهد. هدف از تشکیل و راه اندازی این گرایش از شیمی آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه سنتر و طراحی دارو، کمک کردن به صنایع دارویی در زمینه تولید ملی داروهای قدیمی و شناخته شده و رسیدن به خودکفایی در این زمینه است.

ارشد شیمی کاربردی

گرایش شیمی کاربردی نگاهی کاربردی به رشته شیمی دارد و هدف از تشکیل آن بهره گیری از آموخته های علم شیمی در زمینه صنعت است. اگر دقیق تر نگاه کنیم متوجه می شویم که رشته شیمی کاربردی حد فاصل بین رشته های مهندسی شیمی و شیمی محض قرار دارد به همین جهت دانشجویان مشغول به تحصیل در آن به کمک نگاهی کاربردی و صنعتی به علم شناخته شده شیمی مسئولیت انتقال دادن یافته های نوینی را از حوزه شیمی به زمینه تکنولوژی و صنعت عهده دار هستند.

ارشد شیمی تجزیه

شیمی تجزیه به عنوان شاخه ای از علم شیمی محسوب می شود که وظیفه مطالعه و بررسی شیوه های بررسی کمی، شناسایی و جداسازی اجزاء مصنوعی یا طبیعی یک ماده را عهده دار است. از جمله موارد مورد استفاده شیمی تجزیه می توان به نمایش و کنترل آلوده کننده ها، عیارگیری، کنترل کیفیت محصول و مطالعات پزشکی و بالینی اشاره کرد.

ارشد شیمی آلی

گرایش شیمی آلی از جمله محبوب ترین گرایش های ارشد شیمی محسوب می شود. در واقع، شیمی آلی ترکیب عناصری همچون هالوژن ها، نیتروژن، اکسیژن و هیدروژن با کربن است. زمانی که به بحث در مورد شیمی آلی می پردازیم، طیف گسترده ای از مواد همانند هیدروکربن ها، ترکیبات آلیفاتیک حلقوی، الکل ها و آلوئیدها مطرح می گردند. این مباحث از جمله مباحث گنجانده شده در شیمی عالی به شمار می آیند. از جمله موارد آرایشی- بهداشتی، پلیمرهای جدید، جوهر و کاغذ، مواد پلاستیکی و شوینده ها است.

ارشد شیمی فیزیک

همان طور که از نام این گرایش تحصیلی مشخص است شیمی فیزیک به توجیه پدیده ها و مسائل شیمیایی با قوانین و اصول فیزیک می پردازد. به علاوه، گرایش شیمی فیزیک ارتباطی تنگاتنگ بین فیزیک و شیمی ایجاد می کند. این گرایش تحت عنوان پایه ای ترین گرایش شیمی شناخته شده است. هدف اساسی از گرایش شیمی فیزیک کسب اطلاع از قوانین نظری فیزیک جهت توجیه موضوعات شیمی است.
در این مقاله به تحلیل و بررسی ارشد شیمی پرداختیم. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات جامع تر سری هم به مقاله معرفی گرایش های ارشد شیمی بزنید.
اگر سوالی در زمینه ارشد شیمی ذهنتان را به خود مشغول کرده است، می توانید با مشاوران تحصیلی آیدانیتو تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *